E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol günü zirveye yakın tamamladı---

Petrol günü zirveye yakın tamamladı

Petrol günü zirveye yakın tamamladı
01 Aralık 2017 - 22:36 borsagundem.com

OPEC ve ayrıca Rusya önderliğindeki diğer petrol üreticilerinin petrolde üretim kesintilerinde süreyi uzatma kararı almasının ardında petrol fiyatları cuma gününü yukarda tamamladı.

BORSAGUNDEM.COM

ABD Ham petrol fiyatları 0.96 dolar ve yüzde 1.55 oranında yükselişle 58.36 dolar seviyesinden günü tamamlarken, petrol piyasalarının küresel göstergesi Brent türü petrol 1.10 Dolar ve yüzde 1.63 oranında artışla 63.73 dolardan kapandı. Anlaşmanın bir kaç gün öncesine kadar süre uzatımına büyük olasılık gözü ile bakan piyasalar, bu süreçte Rusya'dan gelen ve üretim kesintilerinin Rusya'nın gelir kaybına neden olduğu yönündeki açıklamalar sonucunda şüpheye düşmüşlerdi.


Bundan sonrası için ise yatırırine bakacaklrre hızla harekete geçip geçmeyeceklerine bakacaklrre hızla harekete geçip geçmeyeceklerine bakacaklar. ABD'de kaya petrolü üretiminde ciddi bir artışa gidilmesi, OPEC'in petrol piyasalarını dengeleme çabalarını sekteye uğratacak bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Suudi Enerji Bakanı, Khalid al-Falih, kaya petrolü üretimindeki artışını bu yıl yönetilebilir ve ılımlı düzeyde olduğunu belirtiyor ve önümüzdeki yıl da aynı seviyelerde kalacağını öngörüyor. Ancak bazı analistler Suudilerin kaya petrolünden kaynaklanan tehdidleri hafife aldığını düşünüyor. ABD'nin petrol üretimi Eylül ayında günlük 290 bin varil artış gösterdi ve bu yüksek fiyatların üretim artışını desteklediğinin bir işareti oldu.
Barclays analistlerinin yazdığı bir araştırma notunda konuya ilişkin olarak "Bizim düşüncemize göre Khalid al Falih'in bugünkü yorumları ABD'li üreticilerin mevcut fiyat seviyelerindeki kapasitelerini yanlış anladığını gösteriyor" ifadeleri yer aldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)