E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol hafif düştü---

Petrol hafif düştü

Petrol hafif düştü
09 Mayıs 2013 - 20:58 borsagundem.com

Petrol fiyatları güçlenen doların yatırım cazibesini azaltmasıyla düşüş gösterdi

Batı Teksas tipi ham petrol (WTI), doların euro karşısında pozitif ABD işsizlik verileriyle değer kazanmasının ardından geriledi.
Fiyatlar, işgücü piyasasının güçleniyor olabileceğini gösteren ABD verilerinin ardından yükselen dolarla yüzde 1.3'e varan kayıplar yaşadı. WTI ile Brent petrol arasındaki fark varil başına 8 doların altına indi. ABD'de ham petrol stok oranı geçtiğimiz hafta 1931 yılından bu yana en yüksek seviyede kaldı.
New York merkezli Again Capital LLC partneri John Kilduff, "Dolar kesinlikle piyasa üzerinde etkisini gösteriyor. Stoklar inanılmaz yüksek seviyede ve sanki her gün daha fazla petrol geliyor" yorumunu yaptı.
Haziran vadeli WTI petrolün varil fiyatı 94 sent gerileyerek New York saatiyle 21:08'de 95.68 dolar oldu. NYMEX'te işlem oranı bu saatte 100 günlük ortalamanın yüzde 43 üzerinde gerçekleşti. Petrol vadelileri dün 96.62 dolara yükselerek 2 Nisan'dan bu yana en yüksek seviyeyi görmüştü.
Dolar, euro karşısında yüzde 0.5 yükseldi ve 1.3084 dolar oldu. Güçlü Dolar ve zayıf euro, dolar üzerinden işlem gören petrolün yatırım cazibesini azaltıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)