E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol hafif düştü---

Petrol hafif düştü

Petrol hafif düştü
29 Mart 2012 - 07:58 borsagundem.com

Suudi Arabistan'ın müdahalesine ilişkin tartışmalar petrolü biraz sakinleştirdi

Petrol konusunda kilit konumda bulunan dünyanın en büyük petrol alıcısı ülkelerinin acil durum rezervlerini açmasına ve dünyanın en büyük petrol üreticisi Suudi Arabistan'ın duruma müdahale etmesine ilişkin tartışma ve görüşmelerin etkisiyle ham petrol sonunda geri adım attı. Petroldeki düşüş, zor durumdaki Avrupa ülkelerini ve başkanlık yarışı öncesinde benzin fiyatlarının "en büyük tehdit" olarak ifade edildiği ABD'deki endişelerin de bir miktar gevşeyebileceğinin sinyalini verdi.
Fransa enerji bakanı Eri Besson, ülkesinin ABD, İngiltere ve Japonya ile milyarlarca varil petrolün piyasaya açılmasını görüştüğünü açıklarken, Suudi Arabistan petrol bakanı da Riyad'ın fiyatları düşürmek için elinden geleni yapacağını söyledi.
Financial Times'ta yazan Suudi Arabistan petrol bakanı Ali Naimi, "Sonuç olarak Suudi Arabistan daha düşük fiyatlar görmek istiyor. Suudi Arabistan, küresel ekonomik toparlanmaya zarar vermeyecek "adil ve mantıklı fiyat seviyelerinden yana""r ifadelerini kullandı.
İran'daki nükleer gerilim ile tırmanan enerji fiyatları, kırılgan ABD ekonomisini tehdit ederek, yeniden başkanlığa geçmeye hazırlanan Barack Obama'nın da işini zorlaştırıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)