E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol hafif gevşeme eğiliminde---

Petrol hafif gevşeme eğiliminde

Petrol hafif gevşeme eğiliminde
05 Ocak 2017 - 07:50 borsagundem.com

Petrol, ABD'de özel sektör stok verisinin düşüş göstermesi ile yükselmesinin ardından gevşeme eğiliminde

Petrol, ABD'de özel sektörün açıkladığı stok verisinin düşüş göstermesi ve OPEC'in üretiminin grup ve diğer üreticilerin bu yıl üretim kısıntılarını uygulamaya koymadan önce düşmeye başlamasının ardından kazancını korudu.

Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, Çarşamba günü 99 sent ya da yüzde 1.8 yükselerek 56.46 dolardan kapandı. Bugün ise 56.16 seviyesine kadar geriledikten sonra an itibari ile varil başına yüzde 0.27 kayıpla 56.29 dolara geldi. 

Batı Teksas petrolü (WTI), Nymex piyasasında, Çarşamba günü 93 sent yükselerek 53.26 dolardan kapandı. Asya seansı boyunca düşük seyreden petrol 53.06 doları gördü. Şu dakikalarda ise yüzde 0.23 kayıpla 53.14 dolar seviyesinde...Fiyatlar geçen yıl yüzde 45 arttı ve 2013'ten bu yene ilk kez yıllık bazda yükseldi.

TASS haber ajansının bir kaynağa dayanarak verdiği habere göre Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) bakanlar düzeyindeki izleme komitesi 21-22 Ocak tarihlerinde üretim kesintisi sürecini denetlemek üzere Viyana'da görüşmelerde bulunacak. Rus ajansı yetkilinin bununla birlikte Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak'ın toplantıda olup olmayacağını söyleyemediğini belirtti.

Özel sektörün fonladığı Amerikan Petrol Enstitüsü'nün verilerine göre, ABD'de petrol stokları geçen hafta 7.43 milyon varil azaldı. Perşembe günü açıklanacak resmi petrol stok verisinin de düşüş göstermesi bekleniyor.Anketlere göre, OPEC'in üretimi Aralık ayında Nijerya'daki sorunlardan dolayı günlük 310,000 varil düştü. Bu veriler, 30 Kasım'da üyeliğini askıya alan Endonezya'yı içermiyor.

Petrol geçen yıl, Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC) ve grup dışı diğer 11 üretici ülkenin üretimi kısma yönünde anlaşmaya varması ile birlikte, 2009'dan bu yana en büyük yıllık kazancını gerçekleştirdi. OPEC üyesi Kuveyt anlaşmanın başladığı 1 Ocak'tan itibaren üretimini günlük 130,000 varil kısarken, Umman üretimini bu ay günlük 45,000 varil düşürüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)