E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol haftalık düşüşe hazırlanıyor---

Petrol haftalık düşüşe hazırlanıyor

Petrol haftalık düşüşe hazırlanıyor
05 Nisan 2013 - 10:50 borsagundem.com

Batı Teksas petrolü, Eylül ayından bu yana en hızlı haftalık kaybını gerçekleştirmeye hazırlanıyor

Ham petrol fiyatları New York'ta, ABD'de petrol stoklarının 22 yılın zirvesine çıkmasının, yavaşlayan ekonominin akaryakıt talebibini düşürüyor olabileceği endişelerini artırması ile birlikte, son iki haftanın en düşük seviyesi yakınlarında seyrediyor ve Eylül ayından bu yana en keskin haftalık kaybını gerçekleştirmeye hazırlanıyor.
Batı Teksas petrolü vadeli kontratları bugün fazla değişmedi ve yüzde 4.8 ile 21 eylül'den bu yana en hızlı haftalık kaybına yönlendi. ABD'de dün açıklanan işsizlik başvuruları verisi geçen hafta 24 Kasım'dan bu yana en yüksek seviyesine çıktı. Dünyanın en büyük petrol tüketicisi ABD'de stoklar geçen hafta tahminlerin üzerinde arttı. Goldman Sachs Group Inc.'ye göre, Londra Brent petrolündeki son düşüşler "aşırı" olabilir.
Sydney'de emtia bülteni Barratt’s Bulletin'in CEO'su Jonathan Barratt, "Stoklar artmaya devam ediyor ve bu durum bize mallara talebin güçlü olmadığını söylüyor," dedi ve "Ekonomiler hareket etmiyor. Güçlü temel göstergelerden ziyade ucuz para var" şeklinde görüş bildirdi.
Mayıs vadeli Batı Teksas petrol kontratı, Nymex elektronik işlemlerinde, 17 sent düşerek, Singapur saati ile 14:07'de varil başına 93.09 dolara geldi. Kontrat dün yüzde 1.3 düşerek, varil başına 93.26 dolar ile 21 Mart'tan bu yana en düşük seviyesine indi. İşlem hacmi, bu rapor yazıldığı sırada, son 100 günün ortalamasının yüzde 42 altındaydı.
Mayıs vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında 4 sent yükselerek varil başına 106.38 dolara geldi. Kontrat dün yüzde 0.7 düşerek varil başına 106.34 dolar ile 2 Kasım'dan bu yana en düşük seviyesine gerilemişti. Kontrat 8 Şubat'ta 118.90 Dolar ile gördüğü bu yılın zirvesinin yüzde 11 altında. İşlem hacmi 100 günün ortalamasının yüzde 44 altında.
Avrupa göstergesi Brent ile ABD göstergesi Batı Teksas petrollerinin fiyat farkı, dünkü seviyesi olan 13.08 dolardan 13.29 dolara çıktı. Fark 3 Nisan'da 12.66 dolara kadar inerek Temmuz'dan bu yana en düşük seviyesini görmüştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)