E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrolde satışlar hızlandı---

Petrolde satışlar hızlandı

Petrolde satışlar hızlandı
25 Kasım 2016 - 09:50 borsagundem.com

Petrol OPEC toplantısına 5 gün kala petrolde satışlar etkisini artırdı

OPEC içi üretimin yüzde 4.0-4.5 düşürülmesinin teklif edildiği görüşmeler sonrası Petrol, Irak Başbakanı'nın ülkesinin üretimi kısma konusunda anlaşmaya katılacağını belirtmesinin ardından OPEC'in üretimin düşürülmesi için dikkatlerini İran ve Rusya ile müzakerelere çevirmesi ile birlikte yükselişini sürdürdü.

OPEC içi tek sorunun şu an için İran kaynaklı...Görüşmelerde İran'a üretimini 3.9 milyon varilde
sabitlemesi teklif edilirken, İran'ın 4.2 milyon varillik üretim hedefi sebebiyle bu teklife olumlu ya da olumsuz bir yanıt vermediği belirtiliyor.

Daha önceki açıklamalarında Rusya, üretim kesintisinden ziyade üretim sabitlemesine daha sıcak baktığını belirtmişti. Şimdilik ne Rusya'dan ne de Brezilya, Azerbaycan gibi OPEC dışı üreticilerden herhangi bir açıklama gelmedi. Viyana'daki toplantıya kalan altı günde yapılacak açıklamalar hem fiyatlamaları hem de anlaşma beklentilerini değiştirebilir. 

Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında dün yükselerek 49 dolardan kapandı. Yeni günde ise varil başına 49 doları test ettikten sonra satışlarını hızlandıran petrol 48.17 dolara indi. An itibariyle yüzde 1.16 kayıpla 48.30 dolardan işlem görüyor.

WTI ham petrolü ise Nymex piyasasında, varil başına 48.26 doları gördükten sonra yüzde 1.06 düşüşle 47.42 dolara geldi. ABD'nin Perşembe günü Şükran Günü nedeniylel tatil olmasından dolayı kapanış fiyatı yoktu ve tüm işlemler Cuma günü kayıt altına alınacak.

Spot altın 3 haftanın dibinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)