E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol haftayı kayıpla geçmeye yöneldi---

Petrol haftayı kayıpla geçmeye yöneldi

Petrol haftayı kayıpla geçmeye yöneldi
26 Ekim 2018 - 08:41 borsagundem.com

Petrol fiyatları, S.Arabistan'ın üretim artışı taahhüdü ile birlikte haftayı kayıpla geçmeye yöneldi

Petrol fiyatları, küresel hisse senedi satış dalgası sonrası artan ekonomik belirsizlik ortamında, yatırımcıların dikkatlerini Suudi Arabistan'ın üretimi artırma taahhüdüne çevirmeleri ile birlikte, Ağustos ayından bu yana en uzun haftalık kayıp serisine yöneldi.

Vadeli petrol kontratları New York'ta yüzde 1.1 kadar geriledi ve haftayı yüzde 3'ün üzerinde kayıpla geçmeye hazırlanıyor. Böylelikle kontrat üst üste üçüncü haftayı da kayıpla geçecek. OPEC 2019 yılında üretimi artırabileceğini işaret ederken, fiyatlar, Suudi Arabistan enerji bakanının OPEC ve ortaklarının arz açıklarını kapatabilmek için mümkün olduğunca fazla üretim yapmakta olduğunu işaret etmesi ile baskı altında kaldı. Ayrıca bu hafta, emtia grubu, ABD'de hisse senetlerine gelen sert satışların finans piyasalarında riskten kaçınma eğilimini artırmasınından da olumsuz etkilendi.

Ham petrol fiyatları, son üç haftada yüzde 10 geriledi ve varil başına 67 doların altında seyrediyor. OPEC'in ABD'nin yaptırımlar yoluyla İran'ın petrol ihracatını durdurmaya hazırlanması ile birlikte, buradan doğacak arz açığını karşılayıp karşılayamayacağına ilişkin şüpheler halen devam ediyor. Öte yandan, Suudi Arabistan, muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi olayı ile ilgili daha güvenilir açıklama yapması konusunda artan baskılarla karşılaşıyor ve bu durum ABD ile Suudi Arabistana rasındaki ilişkilere yönelik endişeleri artırıyor.

Samsung Futures Inc. emtia analisti Kim Kwangrae, "Suudilerin ABD'nin düşük petrol fiyatlarını düşürmek için üretimi artırma talebini Amerika'nın desteği olmaksızınkarşılayabilmeleri çok daha önemli hale geliyor. Krallık'ın uluslararası öfkeden kaçınabilmesi çok zor olacak," dedi ve "Gelecek hafta petrol piyasaları için çok önemli bir hafta olacak, zira ABD'nin İran'a yaptırımları ve ABD'de ara seçim yaklaşıyor" şeklinde görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)