E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBrent petrol 51 doları aştı---

Brent petrol 51 doları aştı

Brent petrol 51 doları aştı
30 Kasım 2016 - 08:07 borsagundem.com

Petrol bugün yapılan OPEC toplantısı öncesi gelen açıklamalarla kazançlarını artırdı

Toplantı ile ilgili olarak bakanların yaptığı olumlu açıklamalar petrol fiyatlarının yükselmesinde etkili oluyor. Bae Petrol Bakanı, Opec toplantısına oldukça pozitif baktığını ifade ederken, Opec Genel Sekreteri bugün bir anlaşmaya varılacağını belirtti. Nijerya Petrol Bakanı önerilen Opec düzenlemelerinden memnun olduğunu, bugün bir anlaşma olacağını düşündüğünü söyledi. Cezayir Enerji Bakanı'da Opec'in bugün anlaşacağını düşünüyorum dedi. Endonezya ise Opec konularının kolayca çözülebilir olduğunu düşünmüyor. İran Petrol Bakanı "Petrol üretiminin acilen dondurulması konusunda müzakere etmiyoruz,dedi.

Irak Başbakanı Haider Al-Abadi, Irak'ın toplam günlük 900,000 varil olması planlanan OPEC'in üretim kısıntısı planında yerini alacağını kaydetti.

Brent petrol dün 45.90 dolar seviyesine kadar gerilerken kapanışını 1.86 dolar düşerek 46.38 Dolar ile 14 Kasım'dan bu yana en düşük seviyesinden gerçekleştirdi. OPEC öncesi sabah saatlerinde alımla başlayan brent petrol toplantı cephesinden gelen olumlu açıklamalr ile yükselişini yüzde 8.43 artırarak 51.20 dolara yükseldi.

NYMEX piyasasında ham petrol ise dün 1.85 dolar düşerek 45.23 dolar ile iki haftadan bu yana en düşük kapanışını gerçekleştirdi. Gelen açıklamalar ile atağa geçen ham petrol birlikte varil başına 48.84 dolara kadar yükseldi. .An itibari ile yüzde 7.80 kazançla 48.73 Dolar seviyesinde...

Petrol, dün Suudi Arabistan ve İran arasındaki görüş ayrılıklarının kapanmamasının ardından üretimi dondurma ya da kısma yönünde herhangi bir karar alınamayacağı endişeleri  ile baskı altında kalmaya devam etti.

Goldman Sachs Group Inc.'ye göre petrolde arz fazlasını sonlandırmaya yönelik bir anlaşmaya varma ihtimali yüzde 30 seviyesindeyken, OPEC görüşmelerine ilişkin kötümserlik fiyatların 2 haftanın en düşük seviyesine yakın seyretmesine neden oldu.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC) bakanları, Eylül ayında ön anlaşması yapılan üretimin kısılması kararını görüşmek üzere bugün Avusturya'nın başkenti Viyana'da bir araya gelecek. Grubun fiili lideri Suudi Arabistan, 2014 yılında desteklediği "istediğin kadar üret" politikasını değiştirmenin yollarını arıyor. Sekiz yıl aradan sonra gelen ilk üretimi kısma kararı gurp içinde görüş ayrılıklarına neden oluyor. İran, yıllar süren yaptırımların ardından üretimi artırmak istemesinden dolayı ayrıcalık istiyor.

Altın yatay seyirde

 

Doların belini bükecek 7 hamle

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)