E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol inişe geçti---

Petrol inişe geçti

Petrol inişe geçti
16 Şubat 2012 - 15:07 borsagundem.com

Yunanistan'daki belirsizliğin ekonomilere darbe vuracağı endişesi petrolü beş haftanın zirvesinden indirdi

Yunanistan'daki gelişmelerin ekonomik büyümeye ve petrol talebine sekte vuracağı endişesi petrol fiyatlarına baskı yapıyor.
Avrupalı liderler Yunanistan'ın 130 milyar euroluk ikinci kurtarma paketine yönelik tartışmaları sürdürürken İran'ın dün Fransa ve Hollanda'ya petrol ihracatını durdurduğu belirtildi. Yine aynı habere göre İran, dört Avrupa ülkesini de petrol sevkiyatlarını durdurmakla tehdit etti.
Danimarka'daki Global Risk Management'ta analist olan Thorbjorn Bak Jensen, Yunanistan'da kurtarma paketinin ertelenmesinin risk yarattığını belirtti. Analist, "Dün İran'dan gelen haber petrolü destekledi ancak bir ralliye neden olacak kadar da etkilemedi. Bu hala bir spekülasyondan ibaret" dedi.
Mart teslim petrolün varil fiyatı Nymex elektronik işlemlerde 78 sent veya yüzde 0.8 oranında düşerek 101.02 dolar oldu. Dün kontrat 101.80 dolara kadar yükselerek 10 Ocak'tan beri en yüksek kapanışı gerçekleştirmişti. Fiyatlar bir yıl öncesindenyüzde 19 yüksekyte seyrediyor.
Nisan teslim Brent petrol kontratı ICE Futures Europe'ta 22 sent yükselerek 119.15 dolar oldu.
Avrupa'nın gösterge petrol kontratı New York petrolüne oranla 17.76 Dolar prim yaptı. Bu fark 14 Ekim'de 27.88 dolar olarak rekor kırmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)