E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol işsizlikle düşüyor---

Petrol işsizlikle düşüyor

Petrol işsizlikle düşüyor
02 Mayıs 2013 - 21:08 borsagundem.com

Batı Teksas petrolü, ABD'de işsizlik başvurularının 5 yılın en zayıf seviyesine gerilediğini gösteren verilerle düştü

Batı Teksas tipi ham petrol (WTI) ABD'de beklenenden daha az işsizlik sigortası başvurusu gerçekleşmesi ve Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) faiz oranlarını rekor düşük seviyeye indirmesiyle son 3 günün ilk tırmanışını yaşadı.
Petrol fiyatları, hükümetin geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen işsizlik başvurularının son 5 yılın en düşük seviyesine beklenmedik bir şekilde indiğini açıklaması üzerine yüzde 2.6'ya varan artışlar gerçekleştirdi. AMB politika yapıcıları bugün politika faizini yüzde 0.75'ten rekor düşük seviye olan yüzde 0.5'e indirdi. WTI doğalgazın gerilemesiyle kazançlarını genişletti.
Connecticut'ta bulunan Tradition Energy analisti Gene McGillian, "İşsizlik başvuruları ve AMB faiz oranı indirimi petrol piyasasına destek sağlıyor. Değişen ekonomik algılarla piyasalar git gel yaşıyorlar" ifadelerini kullandı.
Haziran vadeli WTI petrolün varil fiyatı New York saatiyle 12:38'de 2.23 dolar, yani yüzde 2.5, artarak 93.26 dolara yükseldi. Vadeli kontratların işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 25 üzerinde gerçekleşti.
Haziran vadeli Brent petrolün varil fiyatı ise 2.03 dolar, yani yüzde 2, yükseldi ve Londra merkezli ICE Futures Europe'da 101.98 dolardan işlem gördü. İşlem hacmi ise 100 günlük ortalamanın yüzde 39 üzerinde gerçekleşti. Brent petrol ile WI arasındaki fark 8.72 dolar oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)