E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol, Kasım ayının zirvesinden indi---

Petrol, Kasım ayının zirvesinden indi

Petrol, Kasım ayının zirvesinden indi
12 Kasım 2013 - 09:27 borsagundem.com

Petrol fiyatları ABD'de ham petrol stoklarının yükseldiği söylentileriyle geriledi

Batı Teksas türü ham petrol (WTI) fiyatları ABD'de ham petrol stoklarının Haziran ayından bu yana en sert yükselişi gerçekleştirdiği spekülasyonlarıyla bu ayın zirve seviyesinden geriledi.

Petrol vadelileri iki günlük kazancın ardından New York işlemlerinde yüzde 0.4'e varan kayıplar yaşadı. Bloomberg tarafından gerçekleştirilen bir ankete göre ABD ham petrol stokları 8 Kasım'da sona eren hafta itibariyle 500,000 varillik bir yükseliş gerçekleştirdi. İran ve Birleşmiş Milletler son 6 yıldır ilk kez bir anlaşma imzalayarak denetmenlerin daha geniş bir alanda çalışması konusunda mutabakat sağladı.

Sidney'de bulunan Fat Prophets kaynak analisti David Lennox, "ABD yerel üretiminde süregelen fazlalık aşağı yönde bir baskı yaratacaktır. Stok seviyeleri yanlış yönde hareket ediyor" yorumunu yaptı.

Aralık vadeli WTI petrolün varil fiyatı 34 sente varan düşüşlerle 94.80 dolara kadar gerilerken, Singapur saatiyle 14:50'de 94.86 dolar oldu. Kontrat dün yüzde 0.6 ilerleme göstererek 95.14 dolara tırmandı ve 31 Ekim'den bu yana en yüksek kapanışı gerçekleştirdi. Petrol vadelilerinin işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 67 altında gerçekleşti.

Aralık vadeli Brent petrolün varil fiyatı ise 28 sente varan düşüşle 106.12 dolardan işlem gördü. Avrupa gösterge ham petrolü WTI petrole göre 11.30 dolar yukarıdan işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)