E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol kasırgayla yükseldi---

Petrol kasırgayla yükseldi

Petrol kasırgayla yükseldi
28 Ağustos 2017 - 08:27 borsagundem.com

Petrol, tropik Harvey kasıgasının ABD üretimini etkilemesiyle fiyatlar 48 dolara yakın seviyelerde tutundu

Harvey tropik kasırgasının etkisiyle Teksas sahili boyunca Petrol rafinerilerini su basması ardından ABD'de benzin fiyatları iki yılın en yüksek düzeyine tırmandı.

Motor yakıtları yüzde 6.8'e kadar artış kaydetti. Petrol ise kazançlarını varil başına 48 dolar seviyelerinde korudu. ABD'yi 2004'ten beri vuran en güçlü fırtına olan Harvey, Cuma günü toprak kaymalarına neden oldu kasırgaya yol açtı; şehirleri su bastı ve günlük 2.26 milyon varil üretim kapasiteli Petrol tesislerinin kapanmasına neden oldu.

Houstan'da Lipow Oil Associates LLC'den Andy Lipow, “Benzin fiyatları bu hafta yükselecek. Houstan bölgesine üç gün daha yağmur bekliyoruz. Boru hattı işletmecileri ham petrl ve rafine ürün altyapılarını kapatmaya başlıyor; refineri faaliyetlerinde daha fazla kısıntı görmeyi bekliyorum. Benzin ve mazot fiyatları ham petrol fiyatlarını yukarı çekecek.” dedi.

Eylül vadeli beznin kontratları 11.33 cent artarak galon başına 1.7799 dolar ile Temmuz 2015'ten bu yana en yüksek gün içi seviyesinden işlem gördü. Ekim vadeli WTI petrol varil başına 47.72 dolardan alıcı bulurken, Ekiv vadeli brent petrol kontratları 52.56 dolar oldu. Her iki gösterge arasındaki fark, 4.96 Dolar ile iki yılın en yüksek seviyesini gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)