E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol kayıplarını artırıyor---

Petrol kayıplarını artırıyor

Petrol kayıplarını artırıyor
13 Temmuz 2015 - 09:15 borsagundem.com

Petrol, İran nükleer müzakerelerinde anlaşmaya yaklaşılması ile kayıpları genişletiyor

Petrol, Mart ayından bu yana en büyük haftalık düşüşü göstermesinin ardından İran’ın petrol ihracatını artırabileceği spekülasyonu ile kayıpları genişletiyor.

Petrol vadelileri, 10 Temmuz’da yüzde 7.4’lük bir kayıp kaydetmesinin ardından New York’ta yüzde 1.8 kadar yükseldi. İran ve dünya güçleri Pazartesi günü bir nükleer anlaşmaya varıldığını duyurabilir. Petrol fiyatları, Yunanistan’ın Euro Bölgesi’nden çıkabileceği endişesi ile yatırımcıların riskli varlıklardan uzak durmaları ile geriliyor.

Petrolün 6 yılın en düşük seviyesinden gösterdiği toparlanma duraksadı. Petrol Cuma günü ikinci haftalık düşüşünü kaydetti. Çin hisselerindeki düşüş ve Yunanistan’daki çalkantı talebin zayıflayacağı ve arz fazlası sorununun süreceği spekülasyonunu alevlendirdi. Uluslararası Enerji Ajansı’na (UAE) göre piyasanın 2016’da sıkılaşması ve OPEC dışı üreticilerde üretim artışının durması öncesinde fiyatlar daha da gerileme gösterebilir.

Sydney’deki CMC Markets baş analisti Ric Spooner, “İran nükleer programında bir anlaşmaya yaklaşılıyor gibi. Genel anlamda bu, fiyatlarda düşüş getirecek bir durum” dedi.

Batı Teksas türü ham petrol (ETI) kontratı, Nymex elektronik işlemlerde 97 sent kadar gerileyerek varil başına 51.77 dolar oldu ve Singapur saati ile 12:25’de 51.91 dolardan işlem gördü. Kontrat, Cuma günü 4 sent düşüş ile 52.74 dolara indi. Tüm kontratlarda işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yaklaşık yüzde 90 yukarısında seyrediyor. Fiyatlar bu yıl yüzde 2.5 geriledi.

Ağustos vadeli Brent petrol kontratı, Londra merkezli ICE Futures Europe borsasında, 1.18 dolar kadar veya yüzde 2 değer kaybederek varil başına 57.55 dolardan alıcı buldu. Fiyatlar geçtiğimiz hafta yüzde 2.6 geriledi. Avrupa gösterge petrolü Brent ile WTI petrol arasındaki fark 5.72 dolar seviyesinde.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)