E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol kayıplarını geri aldı---

Petrol kayıplarını geri aldı

Petrol kayıplarını geri aldı
23 Kasım 2015 - 15:17 borsagundem.com

Petrol fiyatları sabahki kayıplarını sildi

Uluslararası piyasalarda petrol fiyatları, Suudi Arabistan'dan gelen açıklamaların etkisiyle sabahki kayıpları geri aldı ve yönü yukarı çevirdi.Suudi Arabistan Bakanlar kurulu, piyasa ve fiyatların istirkarının sürdürülmesi için OPEC ve OPEC dışı üreticilerle işbirliğine hazır olduğu mesaj verdi.
Petrol fiyatlarının yükselmesinde Suudi Arabistan Bakanlar Kurulu'nun Ülke'nin global petrol piyasasında istikrarın sağlanmasındaki rolünün önemine vurgu yapılması etkili oldu. 
Suudi Arabistan'ın petrolde pazar payını korumak için yüksek üretim seviyesini koruma stratejisinde değişiklik olabileceği şeklinde yorumlanan açıklama sonrası global piyasalarda petrol fiyatı 2 dolar arttı. 
Suudi Arabistan'ın OPEC toplantısında üretimin kısılabileceği yönünde somut bir mesaj vermemesine karşın NYMEX'd petrol fiyatı sabah saatlerinde görülen 40,41 dolardan 42,75 dolara kadar çıktı. Şu sıralarda ise düne göre 0,31 dolar artışla 42,21 dolar/varil seviyesinde.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)