E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol kazancını geri verdi---

Petrol kazancını geri verdi

Petrol kazancını geri verdi
03 Mayıs 2013 - 13:11 borsagundem.com

Batı Teksas petrolü, son yükselişin ekonomik büyüme seviyesi ile uyumlu olmadığı spekülasyonu ile düştü

Batı Teksas petrolü, son altı ayın en hızlı yükselişinin ekonomik büyüme seviyeleri ile uyumlu olmadığı spekülasyonu ile düştü ve haftalık kazancının büyük bölümünü geri verdi.
Vadeli kontratlar New York'ta, yüzde 3.3 ile Kasım ayından bu yana en hızlı çıkışını gerçekleştirdikten sonra yüzde 0.4 kadar geriledi ve haftalık kazancını eritti. ABN Amro Bank NV, Batı Teksas petrolünün bu çeyrekte 80 dolara düşebileceği tahmininde bulundu. Tanker izleyici kuruluşu Oil Movements'a göre, OPEC, ABD ve Avrupa'daki zayıf talebin Asya'da artan tüketimi dengelemesi ile birlikte, bu ay petrol nakliyatını artırmayı beklemeye alacak. ABD'de bugün açıklanacak olan Nisan ayı tarım dışı istihdam verisinin, önceki aya göre daha hızlı artması bekleniyor.
Londra'da Marex Spectron Group piyasa analitiği küresel başkanı Guy Wolf, "Şimdilerde çok az petrol üretim talebi var," dedi ve "ABD'de büyüme en azından anemik. Ham petrol piyasasında aşırı arz yok. Burada aşağı yön görüyoruz. Ancak bunun önemli olabilmesi için ekonomik görünümde daha fazla bozulma olmalı" değerlendirmesinde bulundu.
Haziran vadeli Batı Teksas petrolü, Nymex elektronik işlemlerinde, 33 sent düşerek 93.66 dolara kadar indikten sonra, Londra saati ile 09:17'de 93.75 dolara geldi. Tüm kontratlar için işlem hacmi, bu rapor yazıldığı sırada, 100 günlük ortalamanın yüzde 43 altındaydı. Kontrat dün 2.96 dolar yükselerek 93.99 doalr ile 29 Nisan'dan bu yana en yüksek kapanışını yaptı. Petrol bu hafta yüzde 0.8 yukarıda.
Haziran vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, 17 sent düşerek varil başına 102.68 dolara geriledi. Kontrat dün 2.90 dolar ya da yüzde 2.9 yükselerek varil başına 102.85 dolara çıktı. Avrupa gösterge petrolü Brent ile ABD göstergesi Batı Teksas arasındaki fiyat farkı 8.92 Dolar oldu. Bu fark dün kapanışta 8.86 dolar ile 30 Aralık 2011'den bu yana en düşük seviyesine indi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)