E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol yükseliş eğiliminde---

Petrol yükseliş eğiliminde

Petrol yükseliş eğiliminde
14 Ekim 2016 - 12:10 borsagundem.com

Petrol, ABD ham petrol ve akaryakıt stok verilerinin ardından haftayı kazançla geçmeye yöneldi

Petrol, ABD'de akaryakıt arzı ve New York vadeli petrol kontratlarında alım-satımı yapılan petrolün teslimat noktası stoklardaki düşüşün, ülke çapında petrol stoklarındaki artışı dengelemesi ile birlikte, üst üste dördüncü haftayı da kazançla geçmeye yöneldi.

Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında Perşembe günü yüzde 0.4 yükselerek 51.94 dolardan kapandı. Hafatnın son işlem gününde varil başına 51.82 dolara indikten sonra şu saatlerde yüzde 0.93 kazançla 52.42 dolar seviyesinde... Fiyatlar  Küresel gösterge Brent petrolü, Aralık vadeli WTI'a kıyasla 1.06 dolar primli seyretti.

Batı Teksas petrolü (WTI) fazla değişmedi ve haftayı yüzde 1.6 kazançla geçmeye yöneldi.  WTI, Nymex piyasasında, Perşembe günü 26 sent yükselerek 50.44 dolardan kapandı.Yeni günde ise yüzde 1.15 yükselerek, varil başına 51.02 dolara çıktı. Kontrat  Toplam işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yaklaşık iki katıydı.

Enerji Enformasyon İdaresi'nin Perşembe günü açıkladığı verilere göre, distile petrol ürünleri ve benzin arzı, rafinerilerin daha az ham petrol işlemesi ile birlikte düşerken, Cushing, Oklahoma'daki stoklar Aralık ayından bu yana en düşük seviyeye indi. Ülke çapında petrol stokları ise 4.85 milypn varil ile beklenenden neredeyse iki kat daha fazla arttı.

Petrol, Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu'nun (OPEC) üretim kısıntılarını uygulayabilme becerisine ilişkin spekülasyonla birlikte, varil başına 50 dolar civarında dalgalandı. Rusya, bu ayın ilerleyen dönemlerinde Viyana'da üretim seviyelerinin belirlenmesine yönelik yol haritasının oluşturulması için OPEC ile "teknik görüş alışverişi" yapmak üzere bir araya gelmeye hazır olduğunu kaydetti. OPEC bu toplantıda, bireysel üyelerin ne kadar üretmesi gerektiğine ilişkin anlaşmazlıkları çözmeye çalışacak. 

Sydney'de CMC Markets baş piyasa stratejisti Michael McCarthy, "ABD'de talep durumu belki de piyasanın fiyatlamakta olduğundan biraz daha iyi," dedi ve "Petrol son dönemdeki işlem bandının üst sınırı yakınında dalgalanıyor görünüyor ve bir sonraki hareket muhtemelen yukarıdan ziyade aşağı yönde olacak" şeklinde görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)