E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol kazançlarını koruyor---

Petrol kazançlarını koruyor

Petrol kazançlarını koruyor
18 Ağustos 2016 - 08:47 borsagundem.com

Petrol, ABD'de ham petrol ve benzin stoklarındaki düşüş ile birlikte kazançlarını korudu

ABD'de düşük petrol stoklarının yanı sıra zayıf dolar petrol fiyatlarındaki yükselişe destek oldu. ABD'de haftalık ham petrol stokları değişimi artış beklentisinin aksine 2.5 milyon varil gerileme kaydetti. 

Petrol, ABD'de ham petrol ve benzin stoklarındaki düşüş ve buna bağlı olarak, yaklaşık 20 yılın mevsimsel olarak en yüksek seviyesinde bulunan stoklara ilişkin endişelerin azalması ile birlikte, bir yılı aşkın sürenin en uzun yükseliş serisi ile birlikte gelen kazancını korudu.

Vadeli petrol kontratları New York'ta, önceki beş seansta yüzde 12'nin üzerinde değer kazandıktan sonra fazla değişmedi. Gün boyu 46 - 47 dolar bant aralığını koruyan wti petrol günlük kapanışını da 47 dolar seviyesine yakın gerçekleştirdi. Yeni günde ise yüzde 0.04 eksi ile 46.77 seviyesinde... Brent petrol ise günü 49.79 Dolar seviyesinden kapattıktan sonra şu saatlerde yüzde 0.24 düşüşle 49.65 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Enerji Enformasyon idaresi verilerine göre, ABD petrol stokları geçen hafta son beş haftanın en hızlı düşüşünü gerçekleştirirken, benzin stoklarındaki düşüş üçüncü haftaya taşındı. OPEC'in eski başkanlarından Chakib Khelil, Bloomberg'e yaptığı değerlendirmede, OPEC'in üretimin dondurulması anlaşması yolunda olduğunu, zira topluluğun en büyük üyelerinin halihazırda üretimi yatay hale getirdiğini söyledi.

Dolar, FED sonrası düşüşe geçti

 

Piyasalar yoğun veri akışını takip edecek

 

TUSKON'a FETÖ operasyonu! Ünlü patronlara gözaltı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)