E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrolde kazançlar artıyor---

Petrolde kazançlar artıyor

Petrolde kazançlar artıyor
06 Ekim 2016 - 15:35 borsagundem.com

Petrol, ABD'de stokların azalmasının etkisi ile yükselişini sürdürüyor

Petrol, ABD'de resmi verilerin petrol stoklarının beşinci hafta üst üste düştüğünü ve buna bağlı olarak stok toplamının azalmakta olduğunu göstermesinin ardından varil başına 50 dolar civarında seyretti.

Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, Çarşamba günü yüzde 2 yükselerek 51.86 dolardan kapandı. Yeni günde 51.74 seviyesinden başlayan petrol yüzde 1.20 yükselişle varil başına 52.17 dolar oldu.

Batı Teksas petrolü (WTI), Nymex piyasasında, Çarşamba günü 1.14 dolar artışla 49.83 dolara çıkarak 29 Haziran'dan bu yana en yüksek kapanışını yaptı. Sabah saatlerinde 49.74 test eden petrol şu saatlerde yüzde0.42 yükselişle varil başına 50.09 dolarda.... 

Vadeli petrol kontratları New York'ta, Çarşamba günü yüzde 2.3 yükselerek üç ayı aşkın sürenin en yüksek kapanışını yaptıktan sonra yüzde 0.4 geriledi. Enerji Enformasyon İdaresi verilerine göre, ham petrol stokları geçen hafta 2.98 milyon varil geriledi ve Ocak ayından bu yana ilk kez 500 milyon varilin altına indi. Bloomberg'in anketine katılan analistlerin tahminnlerinin medyanına göre, stokların artış göstermesi bekleniyordu. Goldman Sachs Group Inc.'ye göre, petrol, ABD kaya petrolü üreticilerinin yeniden faaliyetlerini artırması ile birlikte 55 dolar civarında seyredeceği tahmininde bulundu.

Petroli Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu'nun (OPEC) geçen hafta sekiz yıl sonra ilk kez üretimidüşürme kararı almasının ardından yaklaşık yüzde 11 değer kazandı. Eylül ayında rekor miktarda petrol üreten OPEC; ülke kotaları hakkındaki kararaını 30 Kasım'da Viyana'da düzenlenecek resmi toplantıda kararlaştıracak. Matthew Kasırgası'nın, ABD'nin Doğu kıyılarına yaklaşması ile birlikte yoğunlaşması bekleniyor.

Sydney'de CMC Markets baş piyasa stratejisti Michael McCarthy, "Petrol fiyatlarında 50 dolar civarında bir miktar engel var, zira, bu seviyenin üzerine çıkıldığında ve varil başına 55 dolar civarına doğru yaklaşıldığında, ABD kaya petrolü üreticileri yeniden üretime başlayacak,"dedi ve "Ham petrols toklarındaki azalma açık bir şekilde olumlu ivmeye katkıda bulunan faktörlerden biri" şeklinde görüş bildirdi.

Altın 1260 seviyelerinde

 

Merkez Bankaları 506 milyar dolarlık hamleye hazırlanıyor

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)