E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol düşüşe geçti---

Petrol düşüşe geçti

Petrol düşüşe geçti
07 Ekim 2016 - 15:45 borsagundem.com

Petrol, Rusya Enerji Bakanı Novak'ın İstanbul'da OPEC temsilcileri ile görüşmelerin sadece "istişare" şeklinde gerçekleşmesini beklediğini söylemesi ile brent petrol üç gündür ilk kez düştü

Petrol, ABD'de stokların beşinci hafta üst üste düşüş göstermesi ve OPEC'in üretimi düşürme konusunda anlaşmaya varmasının küresel arz fazlasının azalacağı beklentilerini güçlendirmesinin etkisiyle varil başına 50 doların üzerinde tutundu.

Ancak bugün Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak İstanbul'da OPEC temsilcileri ile görüşmelerin sadece "istişare" şeklinde gerçekleşmesini beklediğini söylerken, brent petrol üç gündür ilk kez düştü.

Brent petrolü dün 65 sent ya da yüzde 1.3 yükselerek 52.51 dolardan kapandı. Brent yeni günde varil başına 52.81 dolara yükselmesinin ardından ABD verilerinin ardından fazla değişmeyen brent petrol an itibari ile yüzde 0.40 kayıpla 52.35 dolar. 

Batı Teksas petrolü (WTI), Nymex piyasasında Perşembe günü 61 sent yükselerek 50.44 dolardan kapandı. Petrol 49.96 dolara sarktıktan sonra ABD verisi ile tekrar 50 doların üzerine attı. Şu saatlerde yüzde 0.06 eksi ile varil başına 50.40 dolara geldi. Kontrat  Toplam işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 56 altındaydı.

Vadeli petrol kontratları New York'ta, Perşembe günü yüzde 1.2 yükselerek Haziran ayından bu yana ilk kez 50 doların üzerinde kapatmasının ardından fazla değişmedi. ABD'de açıklanan resmi veriler, petrol stoklarının geçen hafta Ocak ayından bu yana ilk defa 500 milyon varilin altına düştüğünü gösterdi. OPEC Cezayir'de geçen hafta, arz fazlasını daraltmak ve fiyatları yükseltmek için üretimi günlğük 32.6-33 milyon varil aralığına düşürme kararı aldı.

Petrol, Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC) üyelerinin 28 Eylül'de sekiz yıl sonra üretimi ilk kez kısma kararı almasının ardından yaklaşık yüzde 13 değer kazandı. Eylül ayında rekor miktarda üretim yapan OPEC, ülke kotaları hakkındaki kararını 30 Kasım'da Viyana'da yapılacak resmi toplantıda kararlaştıracak. Matthew Kasırgası ABD'nin Güneydoğu kıyılarına yaklaşıyor ve Doğu Sahili petrol sevkiyatını olumsuz etkileyebilir.

Seul'de Samsung Futures Inc. emtia analisti Hong Sung Ki, "Ham petrolün yönü şimdilerde yukarı. OPEC'in üretim kısma taahhüdü ve ABD'de stoklarının beklenenin altında kalmasından destek buldu," dedi ve "Ancak belirsizlikler halen sürüyor. Zira piyasa OPEC'in Kasım ayında nihai kararı verip vermeyeceği ve üyelerin bu kararı uygulayıp uygulamayacağı konusunda şüphe duyuyor" şeklinde görüş bildirdi.

Altın 1250 dolar seviyesine indi

 

Borsalarda karışık seyir bekleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)