E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol küresel gelişmelerle birlikte kazancını korudu---

Petrol küresel gelişmelerle birlikte kazancını korudu

Petrol küresel gelişmelerle birlikte kazancını korudu
11 Nisan 2018 - 08:29 borsagundem.com

Petrol fiyatları, ticaret savaşına ilişkin endişelerin azalması ve S. Arabistan'ın fiyatların 80 dolara çıkmasını istediğinine ilişkin işaret ile kazancını korudu

Petrol fiyatları, ABD ile Çin arasında ticaret savaşına ilişkin korkuların azalması ve Suudi Arabistan'ın fiyatların 80 dolara çıkmasını istediğne ilişkin işaret verdiğine ilişkin haberler ile kazançlarını varil başına 65 doların üzerinde korudu.

Vadeli petrol kontratları New York'ta, Salı günü sekiz ayın en büyük yükselişini gerçekleştirmesinin ardından fazla değişmedi. ABD Başkanı Donald Trump, Çinli mevkidaşı Xi Jinping'in dünyanın en büyük iki ekonomisi arasındaki gerilimi azalmak için bankacılık ve otomotiv sekötlerini açma yönündeki taahhüdünü memnunlukla karşıladı. Öte yandan, Suudi Arabistan'ın harcamaları fonlamak ve devlete ait petrol şirketi Aramco'nun ilk halka arzındaki değerlemesine destek olmak için petrol fiyatlarının varil başına 80 dolar civarına gelmesini istediği kaydediliyor.

Petrol bu yıl, ABD'de rekor üretimin Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC) ve ortaklarının küresel arz fazlasını azaltmaya yönelik çabalarını dengelemesi ile birlikte dalgalı bir seyir izledi. Yatırımcılar şimdi, özel sektör verilerinin stoklarda sürpriz bir artış göstermesinin ardından, OPEC kısıntılarının küresel arz fazlasını azaltma konusunda işe yarayıp yaramadığına ilişkin işaretler görmek için resmi sstok verilerini bekliyor

Tokyo'da devlet destekli Japan Oil, Gas & Metals National Corp. baş ekonomisti Takayuki Nogami, "Petrol, yatırımcıların artan bir şekilde ABD ile Çin arasındaki ticaret anlaşmazlığının azalmasını beklemeleri ile birlikte dünkü yukarı yönünü sürdürüyor," dedi ve "Ancak ABD'de bugün açıklanacak olan resmi stok verileri, fiyatların dün güçlü bir yükseliş göstermesinin ardından bir kar realizasyonu tetikleyebilir" şeklinde görüş bildirdi.

Mayıs vadeli Batı Teksas petrolü (WTI), Nymex piyasasında, 16 sent düşerek Tokyo saati ile 11:14'te varil başına 65.35 dolara geriledi. Fiyatlar Salı günü 2.09 dolar ile Temmuz sonundan bu yana en büyük artışı göstererek 65.51 dolardan kapandı.Toplam işlem hacmi 100 günlük ortalamasının yüzde 22 üzerindeydi.

Haziran vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, 31 sent düşerek varil başına 70.73 dolara geriledi. Kontrat Salı günü 2.39 dolar yükselerek 71.04 dolardan kapandı. Küresel gösterge Brent petrolü, Haziran vadeli WTI'a kıyasla 5.46 dolar primli işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)