E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol o seviye civarında yatay seyretti---

Petrol o seviye civarında yatay seyretti

Petrol o seviye civarında yatay seyretti
30 Temmuz 2018 - 08:40 borsagundem.com

Petrol fiyatları, ABD'nin otomobil etkinliğine ilişkin kuralları revize etmesinin ABD'de artan üretime ilişkin endişeleri dengelemesi ile sakin seyretti

Petrol fiyatları, ABD'nin otomobillerin etkinliğine ilişkin kuralları revize etmesinin akaryakıt tüketimini artıracağı beklentilerinin ABD arzındaki potansiyele ilişkin endişeleri dengelemesi ile birlikte varil başına 69 dolar civarında yatay seyretti.

Vadeli petrol kontratları, geçen haftayı düşüşle geçerek üst üste dördüncü haftayı da kayıpla geride bırakmasının ardından fazla değişmedi. ABD'de federal regülatörler, mesafe hedeflerinin kısaltılmasına ilişkin teklifin ülkenin akaryakıt tüketimini günlük 500,000 varil artıracağını kaydetti. Bu tasarı fiyatlar için yukarı yönlü bir faktör olarak görülürken, Cuma günü Baker Hughes tarafından açıklanan veriler, ABD'de aktif petrol sondaj kuyusu sayısının geçen hafta arttığını gösterdi. Kuyu sayısındaki bu artış, ABD'de gelecekte üretimin artabileceğinin bir işareti olarak değerlendiriliyor.

Petrol fiyatları, ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşının küresel ekonomiyi olumsuz etkileyeceği ve bunun da enerji talebini düşüreceği endişesi ile bu ay yüzde 7 civarında geriledi. Yatırımcılar ayrıca, Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC) ve ortaklarının, İran ve diğer ülkelerden kaynaklanan arz kesintilerini karşılayabilmek için üretimi ne kadar artıracağını ve ABD'de rekor seviyelere çıkan kaya petrolü üretiminin fiyatlar üzerinde baskı oluşturup oluşturmayacağını da yakından izliyor.

Tokyo'da devlet destekli Japan Oil, Gas & Metals National Corp.'un başekonomisti Takayuki Nogami, "Akaryakıt verimliliği standartlarındaki değişikliğe ilişkin teklif ile petrol talebinde meydana gelecek artış, ABD'de artan üretimin etkisini dengeleyebilir ve bu ülkenin petrol ihracatını düşürebilir," dedi ve "Permian bölgesindeki kaya petrolü üretimi, boru hattı sorunları dolayısıyla çok az artış gösterdi ve bu yüzden ABD'de ham petrol üretiminin geçici olarak yavaşlayabileceği endişeleri sürüyor" şeklinde görüş bildirdi.

Eylül vadeli Batı Teksas petrolü, Nymex piyasasında, 36 sent yükselerek varil başına 69.05 dolara kadar çıktıktan sonra Tokyo saati ile 13:02'de 68.89 dolara geldi. Kontrat geçen hafta yüzde 2.5 düşerek 68.69 dolara indi. Toplam işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 40 altındaydı.

Eylül vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, 12 sent düşerek varil başına 74.31 dolara indi. Kontrat geçen hafta yüzede 1.7 düşerek 74.29 dolara geriledi. Küresel gösterge Brent petrolü, ABD göstergesi WTI'a kıyasla 5.43 dolar primli işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • DarkNight30 Temmuz 2018 15:03

    Bjk artik gögsünde Vodafone reklami , stadinda Vodafone ismi kullanirsa ne macini seyrederim nede formasini alir giyerim!