E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol, OPEC etkisi ile gevşek seyirde---

Petrol, OPEC etkisi ile gevşek seyirde

Petrol, OPEC etkisi ile gevşek seyirde
23 Kasım 2016 - 07:33 borsagundem.com

Petrol, OPEC'in üretim kısıntısı konusunda anlaşmaya varabileceği beklentilerinin azalması ile düşüş eğiliminde

Gün içinde Nijeryalı OPEC delegesinin petrol üretim kısıtlaması konusunda anlaşmaya yakın olunduğunu açıklaması ile hızlı yükseliş görülen Brent Petrol OPEC uzmanlarının bakanlara Libya ve Nijerya hariç her ülkenin yüzde 4 - yüzde 4.5 üretim kesintisi yapmasının görüşülmesini teklif ettikleri haberi gelince 49.90 seviyesine kadar yükselmesinin ardından satışla karşılaştı.

Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, dün yüzde 0.5 yükselişle 49.12 dolardan kapandı. Yeni günde 48.94 seviyesine kadar düşen petrol an itibari ile yüzde 0.10 kayıpla 48.96 dolar seviyesinde...

Ham petrol ise Nymex piyasasında dün 48.03 dolara geriledi. Şu saatlerde ise yüzde 0.27 düşüşle 47.90 dolar seviyesinden işlem görüyor.

OPEC'in ikinci ve üçüncü en büyük üreticilerinin anlaşmaya katılmasını sonuçlandırmadan sona erdi ve konuyu 30 Kasım'daki toplantıda görüşülmeye bıraktı. Anlaşmaya varılamaması, üretimi kısıtlama anlaşmasının uygulanamayabileceği beklentisini güçlendiriyor.

ABD'de petrol stokları, özel sektörce açıklanan verilere göre, geçen hafta 1.28 milyon varil düştü. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)