E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrolde kayıplar hızlandı---

Petrolde kayıplar hızlandı

Petrolde kayıplar hızlandı
29 Kasım 2016 - 16:50 borsagundem.com

Petrol, yarın Viyana'da gerçekleştirilecek resmi OPEC toplantısı öncesi kayıplarını genişletti

Dün 30 Kasım tarihinde Viyana'da toplanacak olan OPEC üyelerinin petrol üretimine yönelik mutabık kalacakları bir anlaşmaya varacakları beklentisinin etkisi ile petrol fiyatlarında yükseliş hareketleri yaşandı. Özellikle petrol üretimini kısmaya karşı olduğu bilinen Irak'ın anlaşma adına umutlu konuşması pozitif fiyatlamayı sağlayan en önemli unsur olarak gösterilebilir.

OPEC uzmanlarının, 30 kasım'daki bakanlar toplantısına sunulacak petrol üretiminde planlanan bir azaltmanın somut ayrıntıları üzerinde bir anlaşmaya varmadan Pazartesi günü toplantılarını sona erdirdiği bildirildi.10 saat süren teknik toplantının ardından, İran ve Irak'ın itirazları devam etti.

Petrol yarın Viyana'da gerçekleştirilecek remi OPEC toplantısı öncesi kayıplarını artırdı. Dün 48.78 dolara kadar yükselen brent petrol 46.26 dolara kadar gevşedikten sonra kapanışını 48.02 dolar seviyesinden gerçekleştirdi. Bugün ise yüzde 3 seviyelerine kadar değer kaybeden petrol 46.47 dolar seviyesinde...Ham petrol ise yüzde 2.5 düşüşle 45.87 dolardan işlem görüyor.

Hafta sonu Suudi Arabistan Enerji Bakanı Khalid al-Falih, petrol piyasasının üretici ülkelerin arza bir müdahaleleri olmasa bile 2017 yılında kendi kendine dengeye varacağına inandığını söyledi. Al-Falih, bu nedenle petrol üretiminin cari seviyelerde devam ettirilmesinin haklı olabileceğini de vurguladı. Anlaşmazlık, Al-Falih'in bu açıklaması ile Suudi Arabistan'ın Viyana'daki toplantıyı anlaşmaya varmadan terk edebileceği beklentilerini güçlendirmesinin ardından meydana geldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)