E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol OPEC'le düşüşte---

Petrol OPEC'le düşüşte

Petrol OPEC'le düşüşte
19 Ağustos 2015 - 09:20 borsagundem.com

Petrol, OPEC üyelerinin arz fazlasına rağmen üretime devam etmeleri ile düşüşü sürdürüyor

Petrol, OPEC üyesi ülkelerin küresel arz fazlası sorununa rağmen üretime devam edecekleri sinyali vermeleri ile düşüşü sürdürüyor.

Petrol vadelileri, Salı günü yüzde 1.8 yükselmesinin ardından New York’ta yüzde 0.7 kadar geriledi. Petrol İhraç Eden Ülkeler Organizasyonu’nun (OPEC) ikinci en büyük üyesi Irak, artan nüfusun ihtiyaçlarını karşılamak için üretimin artırılması gerektiğini belirtti. Angola, Bloomberg verilerine göre, Ekim ayında 4 yılın en yüksek petrol ihracatını gerçekleştirecek.

Petrol, üreticilerin üretim seviyelerini sabit tuttuğu işaretleri ile bu yılın Haziran ayındaki kapanış zirvesinden yüzde 30’dan fazla geriledi. Arz fazlası sorunu petrol fiyatlarını ayı piyasasına itti. ABD’de Çarşamba günü açıklanacak veriler ülkenin stoklarında üst üste 4. haftada da düşüş yaşandığını gösterebilir. Ancak stoklar halen 5 yıllık mevsimsel ortalamanın 90 milyon varilden fazla üzerinde seyrediyor.

Syndey’deki Fat Prophets analistlerinden David Lennox, “Herşey arz fazlası sorunu ile ilgili. Arzda bir düşüş olmadan fiyatlar aşağı yönlü seyretmeye devam edecek” dedi.

Eylül vadeli Batı Teksas türü ham petrol (WTI) kontratı, Nymex elektronik işlemlerde 31 sent kadar gerileyerek varil başına 42.31 dolar oldu ve Singapur saati ile 13.16’da 42.38 dolardan işlem gördü. Kontratın vadesi Perşembe günü dolacak. Kontrat, Salı günü 75 sent yükseliş ile 42.62 dolar oldu ve 6 yılın en düşük seviyesinden artış kaydetti. Tüm kontratlarda işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yaklaşık yüzde 15 altında seyrediyor. Daha aktif olan Ekim vadeli kontrat 24 sent geriledi.

Ekim vadeli Brent petrol kontratı 36 sent veya yüzde 0.7 değer kaybederek varil başına 48.45 dolardan alıcı buldu. Kontrat Salı günü  7 sent artış ile 48.81 dolara geldi. Avrupa gösterge petrolü Brent ile WTI petrol arasındaki fark 5.73 dolar seviyesinde.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)