E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol OPEC'ten gelen üretim sinyalleri ile kayıplarını korudu---

Petrol OPEC'ten gelen üretim sinyalleri ile kayıplarını korudu

Petrol OPEC'ten gelen üretim sinyalleri ile kayıplarını korudu
07 Haziran 2018 - 08:31 borsagundem.com

Petrol fiyatları, yatırımcıların dikkatlerini OPEC'in sonraki adımlarına çevirmesi ile birlikte 65 dolar civarında seyretti

Petrol fiyatları, yatırımcıların OPEC'in arz kısıntıları konusunda atacağı adımlara ilişkin daha açık işaretler araması ve ABD'de artan üretimin bu ülkenin petrol stoklarını artırmasının etkisi ile varil başına 65 dolar civarında seyretti.

Vadeli petrol kontratları, ABD'de ham petrol stoklarının geçen hafta sürpriz bir şekilde arttığını gösteren verinin ardından yüzde 1.2 düştükten sonra fazla değişmedi. Iran Petrol Bakanı Jabbar al-Luaibi, Reuters'a yaptığı açıklamada, piyasanın istikrarlı ve fiyatların iyi olmasından dolayı üretim artışının masada olmadığını söyledi. Bu açıklama, Suudi Arabistan ve Rusya'nın arz fazlasının ortadan kalkması ve fiyatların 3.5 yılın en yüksek sevityesine çıkmasının ardından üretim kısıntılarını gevşetebileceklerine ilişkin geçen ay verdikleri işaretleri ile zıt konumda.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)