E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPetrol piyasalarda belirleyici olmaya devam ediyor---

Petrol piyasalarda belirleyici olmaya devam ediyor

Petrol piyasalarda belirleyici olmaya devam ediyor
19 Şubat 2016 - 09:52 borsagundem.com

Petrol fiyatları hisse piyasalarını doğrudan etkiliyor

Son dönemde piyasaların hareketini iki temel faktör ile açıklamak mümkün: petrol fiyatları diğeri ise Merkez Bankaları politikaları. Dün günün büyük bölümünde primli işlem gören petrol fiyatları piyasaları desteklerken, ABD petrol stok verisi açıklandıktan sonra gelen satışlar, hisse senedi piyasalarında da geri çekilmelere sebep oldu. 

Dün açıklanan Avrupa Merkez Bankası Ocak ayı toplantı notları, Mart ayında ilave adımların atılacağı yönünde beklentileri destekledi. Nitekim, AMB’nin Mart ayında faizleri 10 baz puan daha indirmesi ve 60 milyar Euro tutarındaki varlık alımlarının kapsamını genişletmesi bekleniyor. Bu arada OECD dünya ekonomisi için büyüme tahminini %3.3’ten %3.0’e indirirken, gelişmiş ülke yönetimlerinin büyümeyi desteklemek için koordineli hareket etmesi gerekliliğine işaret etti.   

Bugün yurtiçi gündemde Merkez Bankası Ocak ayı tüketici güven endeksi dışında önemli bir veri akışı yok. Yurtdışında ise gözler ABD enflasyon verilerinde olacak. Dünkü işlemlerde TL %0.45’lik kayıpla gelişmekte olan ülke para birimleri arasında en çok kaybeden Ruble, Real ve Won’un ardından geldi.  Benzer bir şekilde, jeopolitik endişelerle,  MSCI Türkiye endeksi de %0.4’lük getiri ile MSCI gelişmekte olan ülkeler endeksinin %1 gerisinde kaldı. Bügün BIST’de hafif aşağı yönlü bir açılış beklemekteyiz. 

Turkcell’in beklentilerin üzerinde açıklanan 4Ç net kârının ve Mart ayı sonunda yapılacak genel kurulda hisse geri alımı konusunun da gündeme alınacağı açıklanmasının bugün hisse performansını olumlu etkilemesini bekliyoruz. 

Emre Sezan - İş Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)