E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrolde karışık seyir---

Petrolde karışık seyir

Petrolde karışık seyir
20 Temmuz 2016 - 12:05 borsagundem.com

Petrol fiyatlarında karışık seyir görülüyor

Petrol, ABD petrol stoklarının geçen hafta düştüğünü ve küresel arz fazlasının gevşediğini gösteren özel sektör verisinin ardından, kayıplarını durdurdu.

Batı Teksas petrolü (WTI) NYMEX piyasasında, salı günü yüzde 1.3 düştükten sonra 44.65 dolardan kapandı. Yeni güne  yüzde 0.30 artışla 44.78 dolardan başlayan ham petrolde satışlar görülüyor. NYMEX şu saatlerde yüzde 0.02 artı ile 44.66 ile dünkü kapanış fiyatında... Brent petrol ise, dün yüzde 0.6 düşüşle 46.66 dolardan kapandı.Brent petrolde ise yükselişler görülüyor. Şu saatlerde yüzde 0.41 kazançla 46.87 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Sektörün fonladığı Amerikan Petrol Enstitüsü verilerine göre, ABD petrol stokları geçen hafta 2.3 milyon varil düştü. Öte yandan, Çarşamba günü açıklanacak olan resmi petrol stok verisinin düşüşünü dokuzuncu haftaya taşıması ve 5 yıllık ortalamasının 100 milyon varil üzerinde seyretmeye devam etmesi bekleniyor.

Petrol, Şubat ayında 12 yılın en düşük seviyesine düşmesinin ardından, arz kesntileri ve ABD'de üretimin düşmesinin küresel arz fazlasını azaltması ile birlikte iki katın üzerinde değer kazandıktan sonra, Haziran ayının başlarından bu yana 44 dolar ile 52 doalr arasında seyretti. Pioneer Natural Resources CEO'su Scott Sheffield'e göre, fiyatlar gelecek yıl 60 dolara sıçramalı ve aktif sondaj kuyusu sayısındaki artışı hızlanmalı.

Sydney'de CMC Markets baş analisti Ric Spooner, "Stoklar, mevsimsel talebin bir sonucu olarak, azalıyor, ancak bu azalma yüksek seviyelerden başladı," dedi ve "Petrol bir bant içinde yatay seyrediyor. Kısa vadede, durumu değiştirecek bir katalizör olmamasından dolayı, fiyatların düşme riski var" şeklinde görüş bildirdi.

Avrupa borsalarının yatay açılmaları bekleniyor

 

Mehmet Şimşek'ten spekülatörlere iki mesaj

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)