E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPetrol S.Arabistan ile yükseldi---

Petrol S.Arabistan ile yükseldi

Petrol S.Arabistan ile yükseldi
06 Kasım 2017 - 09:58 borsagundem.com

Petrol fiyatları, Suudi Arabistan'daki son gelişmelerin ardından değer kazandı

Petrol fiyatları, Suudi Arabistan'daki yolsuzluk soruşturmasının gücün OPEC öncülüğündeki üretim kısıntılarını destekleyen Veliaht Prens Mohammed bin Salman'ın elinde toplanması ile sonuçlanabileceği beklentisi ile, son iki yılın en yüksek seviyesinden yükseldi.

Vadeli petrol kontratları New York'ta yüzde 0.07 kadar yükseldi ve yükselişini üçüncü güne taşıdı. Dünyanın en büyük petrol i,hracatçısı Suudi Arabistan'da Kral Salman, aralarında devlete ait petrol şirketini denetleyen kraliyet konseyinin bir üyesi ve bu şirketin direktörlerinden birini de içeren bazı kraliyet ailesi üyeleri ve üst düzey yetkililerin yolsuzluk sıçlaması ile gözaltına alınması talimatını verdi. ABD'de, Baker Hughes'un verilerine göre, aktif petrol sondaj kuyusu sayısı Mayıs ayından bu yana en düşük seviyeye indi.

Emirates Nbd Bank Pjsc. analisti Edward Bell, "Veliaht Prens, mevcut OPEC kısıntılarının uzatılmasına destek konusunda zaten samimiydi," dedi ve "Dünyanın en büyük üreticilerinden ve ihracatçılarından birinin ekonomisini dönüştürme çabaları içinde olması iile birlikte, belisizlikler ve siyasi riskler ortaya çıkabilir ve bu durum petrol fiyatları için destekleyici unsur" şeklinde görüş bildirdi.

Petrol, küresel stokların azalmakta olması ve Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC) ülkeleri ve ortaklarının Mart ayında sona erecek üretim kısıntısı anlaşmasını uzatacağı beklentileri ile birlikte dört hafta üst üste yukarı yönde hareket etti. OPEC'in toplam üretiminin yüzde 50'sinden fazlasını karşılayan Suudi Arabistan, Irak ve Kuveyt, üretim kısıntısı anlaşmasının uzatılmasını desteklediklerini işaret etti.

Aralık vadeli Batı Teksas petrolü (WTI), Nymex piyasasında, 36 sent yükselerek varil başına 56 dolara kadar çıktıktan sonra, Hong Kong saati ile 13:01'de 55.76 dolara geldi. Toplam işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 13 üzerindeydi. Fiyatlar Cuma günü yüzde 2 yükselerek 55.64 dolar ile Temmuz 2015'ten bu yana en yüksek seviyesinden kapandı.

Ocak vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, 37 sent ya da yüzde 0.6 yükselerek varil başına 62.44 dolara kadar çıktı. Fiyatlar Cuma günü yüzde 2.4 yükselerek 62.07 dolar ile Temmuz 2015'ten bu yana en yüksek seviyesinden kapandı. Küresel gösterge Brent petrolü, Ocak vadeli WTI'a kıyasla 6.29 dolar primli işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)