E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrolde satışlar sürüyor---

Petrolde satışlar sürüyor

Petrolde satışlar sürüyor
13 Mayıs 2016 - 15:35 borsagundem.com

Petrolde satıcılı seyir devam ediyor

Petrol fiyatları, Kanada'da orman yangınının etkisini yitirmesi ile birlikte Kanada'da üretimin yeniden başladığı bir ortamda, yatırımcıların dikkatlerini, AND'den Nijerya'ya, arz kesintilerine çevirmeleri ile birlikte, bu haftaki kazancını daralttı.Kanada'da Enbridge Inc., şirket CEO'su Al Monaco'nun açıklamasına göre, Alberta'daki orman yangının ardından üretime başlamaya hazırlanıyor.Militanların saldırıları Nijerya'da petrol üretiminin günlük 600,000 azalmasına neden olurken, ABD'de üretim dokuzuncu hafta üst üste geriledi.

Brent petrolde,dün öğleden sonra 48 dolardan başlayan düşüş 46.78 dolara kadar sürdü. Bu seviyeden gelen alımlarla tekrar 48 dolara kadar yükselen brent petrol kapanışını 47.87 seviyesinden gerçekleştirdi. Güne hafif satışla başlayan petrolde satışlar sürüyor.Şu saatlerde yüzde 0.67 eksi ile 47.58 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Nymex piyasasında petrol önceki üç seansta yüzde 7.5 değer kazandıktan sonra, yüzde 1.4 kadar düştü. Dün 47 dolar seviyelerine kadar yükseldikten sonra yeni günde yüzde 1.71 eksi ile 45.90 seviyesinden işlem görüyor.

Royal Dutch Shell, Meksika Körfezi'nde işlettiği bir petrol kuyusunu, yaklaşık 2100 varil petrolün denize sızmasının ardından kapattı. Petrol sızıntısı, ABD'nin New Orleans kentinin 165 mil güney-güneydoğusunda bulunan bir petrol sahasında gerçekleşti. ABD sahil güvenlik yetkilileri tarafından yapılan tespite göre petrol 2 mil genişliğinde 13 mil uzunluğunda bir alana yayıldı.

Altın güne alıcılı başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)