E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol seneyi iyi bitirme yolunda---

Petrol seneyi iyi bitirme yolunda

Petrol seneyi iyi bitirme yolunda
27 Aralık 2016 - 17:10 borsagundem.com

Petrol, OPEC ve diğer üreticilerin üretimi kısmaya başlamalarından önce kazancını daha da genişletti

Petrol, OPEC ve diğer üreticilerin piyasaya istikrar getirmek için üretimi kısmaya başlamalarından önce, dört ayı aşkın sürenin en uzun yükseliş dönemini daha da genişletti.

Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında dün varil başına 55.02 dolardan günü tamamladı.Yeni günde ise yüzde 0.80 kazançla 55.49 dolar seviyesinde...Batı Teksas petrolü (WTI), Nymex piyasasında varil başına 53.38 dolara çıktı. Şu dakikalarda ise yüzde 0.47 kazançla 53.28 dolar seviyesinde...

Petrol, Petrol İhraç Eden ülkeler Topluluğu'nun (OPEC) geçen ay sekiz yıl sonra ilk kez 30 Kasım'da üretimi kısıtlamak adına anlaşmaya vardı. OPEC günlük 1.2 milyon varil, OPEC dışı ise günlük 558 bin varil üretim kesintisine gidecek. Uygulama Ocak ayında başlayacak. Kesin tarih verilmese de 20 Ocak'ta ülkelerin üretim kotasını görüşmek ve kotayı denetleyecek bir komite kurmak için bir araya gelmesi bekleniyor.

Vadeli petrol kontratları New York'ta yüzde 0.2 yükseldi ve çıkışını yedinci güne genişletti. Suudi Arabistan Enerji Bakanı Khalid Al-Falih, geçen hafta yaptığı açıklamada, fiyatların gelecek yıl, üretim kısıntısının aşırı arz durumunda olan piyasanın yeniden dengelenmesine yardımcı olması ile birlikte toparlanmaya hazırlandığını kaydetti. OPEC ve aralarında Rusya'nın da bulunduğu topluluk dışı 11 üretici ülke, Ocak ayından itibaren üretimin günlük yaklaşık 1.8 milyon varil düşürülmesi konusunda anlaşmaya varmıştı.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)