E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol sert düştü---

Petrol sert düştü

Petrol sert düştü
18 Şubat 2013 - 19:46 borsagundem.com

Ham petrol fiyatları üst üste ikinci gün düşerek son 2 haftanın en sert kaybını genişletti

West Texas Intermediate (WTI) ham petrolü gerileyişini ikinci güne taşırken, son iki haftanın en büyük düşüşünü de genişletmiş oldu. Suudi Arabistan'ın ham petrol sevkiyatları Aralık ayında son 15 ayın en düşük seviyesine geriledi.
New York ham petrolü yüzde 0.6'ya varan düşüşler yaşadı. Fed tarafından geçtiğimiz hafta açıklanan veriler ABD'de sanayi üretiminin Ocak ayında beklenmedik şekilde daraldığını gösterdi. Joint Organizations Data Initiative tarafından açıklanan verilere göre Suudi Arabistan Aralık ayında günde 7.06 milyon varil ham petrol ihraç ederek Eylül 2011'den bu yana en düşük seviyeye geriledi. BP Plc şef ekonomisti Christof Ruehl bugün yaptığı bir açıklamada stoklarda bir sıkıntı yaşanacağını tahmin etmediğini ve Suudi Arabistan'ın ihracat oranını daha da düşürebileceğini dile getirdi. Brent petrolün WTI'ya olan farkı azaldı.
Kopenhag'da bulunan Saxo Bank A/S emtia strateji direktörü Ole Hansen, "Bu şöyle bir çarpık durumdur ki ABD'de büyüme görülüyor ama orada petrol var, fakat en çok talebin olduğu yerde petrolümüz yok. Bu da açıkça WTI'dan daha fazla Brent'in üzerine stres yüklüyor" yorumunda bulundu.
Mart vadeli ham petrolün varili 52 cent düşerek New York saatiyle 12:18'de 95.34 dolardan işlem gördü. İşlem hacmi ise 100 günlük ortalamanın yüzde 79 altında gerçekleşti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)