E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol sert düştü---

Petrol sert düştü

Petrol sert düştü
12 Nisan 2013 - 17:12 borsagundem.com

Batı Teksas petrolü, ABD'de perakende satışların beklenmedik düşüşünün ardından kayıplarını genişletti

Batı Teksas petrolü, euro Blgesi borç krizinin kötüleşebileceği endişesi ile birlikte, ABD'de perakende satışlar verisinin beklenmedik bir şekilde düşmesinin ardından kayıplarını hızlandırdı ve son bir ayın en düşük seviyesine indi.
Petrol vadelileri New York'ta, ABD'de perakende satışların Mart ayında beklenmedik şekilde düşmesi ve son dokuz ayın en hızlı düşüşünü göstermesi ve Güney Kıbrıs'ın Avrupa Birliği'nden ilave yardım isteyeceği haberi ile birlikte yüzde 2 kadar düştü. Brent petrolü ile Batı Teksas petrolü arasındaki fiyat farkı bugün 10.34 dolara kadar düşerek, güniçi bazında, 26 Ocak 2012'den bu yana en düşük seviyesine indi. Bloomberg News'un anketine göre, petrol fiyatları gelecek hafta yükselebilir.
Frankfurt'ta Commerzbank AG emtia araştırma müdürü ve Batı Teksas petrolünün bu çeyrekte ortalama 96 dolar seviyesinde seyredeceği tahmininde bulunan Eugen Weinberg, "Arz dengesi halen biraz zayıf," dedi ve "Tabana yakınız, zira piyasanın daralmasını bekliyoruz, ancak taban yapma süreci biraz zaman alabilir" değerlendirmesinde bulundu.
Mayıs vadeli Batı Teksas petrolü, Nymex elektronik işlemlerinde, 1.84 dolar düşerek varil başına 91.67 doalra ladar inerek 11 Mart'tan bu yana en düşük seviyesini gördükten sonra, Londra saati ile 14:03'te 91.72 dolara geldi. İşlem hacmi, Bloomberg'in derlediği verilere göre, bu rapor yazıldığı sırada, son 100 günün ortalamasının iki katından fazlaydı. Fiyatlar bu hafta yüzde 0.9 düştü ve bu yılın kazanını daralttı.
15 Nisan'da vadesi dolacak Mayıs vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında 2.09 Dolar düşerek varil başına 102.18 dolara geriledi. Daha aktif işlem gören Haziran vadeli kontratlar 1.94 dolar düşüşle 102.36 dolara indi. Avrupa ve ABD gösterge petrolleri arasındaki fiyat farkı 10.46 dolar seviyesinde.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)