E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol sert yükseliş ardından düşüşte---

Petrol sert yükseliş ardından düşüşte

Petrol sert yükseliş ardından düşüşte
11 Ekim 2024 - 07:26 borsagundem.com

Petrol fiyatları, yüzde 3,6’lık güçlü yükseliş sonrası düşüşte.

Petrol, İsrail'in İran'a misilleme yapma planlarını hazırlamasıyla birlikte ikinci haftalık kazanç yolunda ilerlerken düşüşe geçti ve Orta Doğu'dan gelen ham petrol tedarikinde kesintiler olabileceği ihtimalini gündeme getirdi.

Brent petrol, bu hafta yüzde 1'den fazla yükselerek varil başına 79 dolara yakın işlem görürken, ABD ham petrolü ise 76 doların altında seyrediyor.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun güvenlik kabinesi, ülkenin İran'ın son füze saldırısına nasıl ve ne zaman yanıt vereceğini görüşmek üzere Perşembe günü bir araya geldi. Küresel ham petrol piyasası, Orta Doğu'daki son gerginliğin ardından bu ay potansiyel tedarik risklerine odaklandı.

ABD Başkanı Joe Biden, OPEC'in üçüncü büyük üreticisindeki enerji tesislerine saldırı yapılmaması yönünde tavsiyelerde bulunsa da, olasılık devam ediyor ve yatırımcıları tedirgin ediyor.

Bu haftanın başlarında, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, ülkesinin planlanan hamlesinin "ölümcül, kesin ve her şeyden önce şaşırtıcı" olacağını söylerken, İran da herhangi bir saldırıya karşılık vereceğine dair söz verdi. Bu da bir başka misilleme ihtimalini gündeme getirdi. Orta Doğu, küresel ham petrol arzının yaklaşık üçte birini oluşturuyor ve bölge birkaç kritik darboğaza ev sahipliği yapıyor.

Altın haftalık düşüşe yöneldiAltın haftalık düşüşe yöneldi

 

Altının kilogram fiyatı ne kadar oldu?Altının kilogram fiyatı ne kadar oldu?

 

Ons altına 'enflasyon' desteğiOns altına 'enflasyon' desteği

 

Döviz mevduatları 884 milyon dolar azaldıDöviz mevduatları 884 milyon dolar azaldı

 

Dolar/TL'de son durumDolar/TL'de son durum

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)11 Ekim 2024 08:14

    Derviş' e kızanlar..., Devişten beter  :D  1 litre yakıt = 1 dolar dı. şimdi doları da geçti gitti 1 litre yakıt... . Sorsan hala kızarlar :D .. sorun şu bence... ekonomimizi 5 evreye bölelim. 1 iyi 5 berbat olsun: biz 1 ve2 evrede iken bazı derciş olsun, dalgalı kur olsun,   par abasma olsun, enflasfon devalüasyon olsun adım attık bunlar 1,2,3  evre mudahaleleleri ile. ama durum şuan 4. evre ama biz hala ilk 2 evre ilaçlarını kullanıyoruz. Burada sorun nedir ? problem nedir? yeni icatlı sistemli çözümler üretememek. sonrasında da ha bire bakan deiştirmek, milletin sorunları görmemek ve biz 1. evredeyiz diyip ilerlemeye çalışmak. sabır sabır diyip nasıl ols aiyileşiriz diye adıma tmamak. ama durum ortada. maaşlar çöp oldu. üretim mısır vb dışarı , okuyanlar avrupa yolcusu oluyor. ciddiyetten uzak sorumluluk hissetmeyenler her kurumda malesef