E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasaları'Petrol şimdilik sorun değil'---

'Petrol şimdilik sorun değil'

'Petrol şimdilik sorun değil'
01 Mart 2011 - 20:19 borsagundem.com

Fed Başkanı Ben Bernanke, petrol fiyatlarında son dönemde kaydedilen yukarı yönlü hareketlerin büyük bir etki yaratmasını beklemiyor

Fed Başkanı Ben Bernanke, petrol fiyatlarında son dönemde kaydedilen yukarı yönlü hareketlerin ABD ekonomisi üzerinde büyük bir etki yaratmasını beklemediğini ancak petrolde yukarı yönün kalıcı olması halinde büyümenin zarar görecebileceğini, enflasyonun yükselebileceğini söyledi.

Bununla birlikte, Bernanke, Fed´in düşük enflasyon beklentisini koruduğunu kaydetti. Bernanke, ´´Emtia fiyatlarındaki son artış, ABD´de tüketici fiyatlarında en fazla geçici ve görece mütevazı bir artışa yol açar´´ dedi.

Bernanke, Senato´nun Bankacılık Komitesi´ne yaptığı sunumda, ABD ekonomisinin toparlanmakta olduğuna dair giderek artan kanıtlar gördüğünü ifade etti. Bernanke, güçlü seyreden mali piyasaların Fed politikalarının işe yaradığını gösterdiğini ancak istihdam piyasasında hala gidilecek uzun bir yol olduğunu kaydetti.

Bernanke, enflasyon gelişmelerini yakından izlemeye devam ettiklerini ve ekonomik toparlanmanın devamı için gerektiğinde harekete geçmeye hazır olduklarını söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)