E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPetrol şirketi hissesi alınır mı?---

Petrol şirketi hissesi alınır mı?

Petrol şirketi hissesi alınır mı?
03 Aralık 2014 - 07:32 borsagundem.com

Wells Fargo, gerileyen petrol fiyatları ve düşük talebe rağmen enerji sektöründe satışlar için henüz çok erken olduğunu belirtti

OPEC’in petrol fiyatlarındaki düşüşü durdurmak için petrol üretiminde beklenen kesintiye gitmemesinin ardından enerji hisseleri geçen hafta hızlanan düşüş ile bu çeyrekte geriledi.
S&P 500 Enerji hisseleri endeksi geçen ay yüzde 8,9 geriledi. 

Ve pek çok uzman gerilemenin devam etmesini bekliyor.

Moneynews’da yer alan habere göre Wells Fargo Asset Management Portföy Yöneticisi Margie Patel, Wall Street Journal’a yaptığı açıklamada; "Enerji sektöründe satışlar için çok erken olduğunu düşünüyorum" dedi.

"Enerji şirketlerinin kazançları, depresif petrol fiyatları ve enerji hizmetleri için düşük talep nedeniyle daha fazla düşse de bu şirketlerin hisse senetleri bu düşük fiyatlarla bile hala pahalı olabilir" diye ekledi. 

Düşen petrol fiyatlarının enerji hisselerinde gerilemeye yol açtı. Ocak ayı ABD petrol vadelileri Pazartesi günü 63,72 dolar ile beş yılın en düşük seviyesine geriledi.

Aberdeen Asset Management Kıdemli Yatırım Yöneticisi Jason Kotik; "Herkes petrol fiyatlarındaki bu düşüşün bedelini ödüyor” dedi.

Ama herkes petrol fiyatlarının düşmeye devam etmesini beklemiyor. ABN Amro Bank Enerji Eonomisti Hans van Cleef, Bloomberg’e verdiği mülakatta  "Piyasa panik modunda. Biz fiyatların biraz daha düştükten sonra yukarı yönlü hareket geçeceğine inanıyoruz. Düşük petrol fiyatları ekstra talep anlamına gelir ve ekonomik büyüme için bir uyarıcıdır” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)