E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol soğuklarla yükseliyor---

Petrol soğuklarla yükseliyor

Petrol soğuklarla yükseliyor
18 Şubat 2014 - 09:34 borsagundem.com

Batı Teksas ham petrolü, ABD'deki kış fırtınasının talebi arttıracağı spekülasyonlarıyla yükselişe geçti

Batı Teksas ham petrolü (WTI), ABD'de soğuk havaların dünyanın en büyük petrol tüketicisindeki talebi arttıracağı spekülasyonlarıyla son 3 günün ilk yükselişini kaydetti.

Vadeliler 14 Şubat'tan bu yana yüzde 0.8 kadar yükseldi. ABD'de piyasalar dün Başkanlar Günü tatili sebebiyle kapalıydı. ABD'nin ortabatısından gelen soğuk hava dalgalarının bugün Kuzeydoğu ve Orta-Atlantik'te kar yağışı olarak kendisini gösterecek olmasıyla, ısınma yakıtları kullanımının artması bekleniyor. Enerji Enfermasyon İdaresi verileri, distile stoklarının 7 Şubat'a kadarki 5 haftada Kasım'dan beri en düşük seviye olan 113.1 milyon varile gerilediğini gösterdi.

"Soğuk hava ve ekonomideki boğa başlıkları kısa vadede petrolün yukarı yönlü olacağı anlamına geliyor," diyen Hong Kong merkezli Nomura Holdings Inc.'nin bölgesel petrol ve gaz araştırmaları biriminin başındaki Gordon Kwan, "Fiyatlarda anlamlı bir düşüşü bahara kadar beklemiyoruz," diye ekledi.

Mart vadeli WTI kontratı 83 sent kadar artarak New York merkezli Nymex'te varil başına 101.13 doları buldu ve Singapur saatiyle 14:20'de varil başına 100.65 dolardan işlem gördü. Kontrat geçen hafta yükselişin 5. haftasında yüzde 0.4 değer kazanmıştı. Tüm vadelilerin işlem hacmi son 100 gün ortalamasının 8 katının üstünde seyretti. Fiyatlar bu sene yüzde 2.3 arttı.

Nisan vadeli Brent kontratı Londra merkezli ICE Futures Europe'da dünden 13 sent gerilemeyle varil başına 109.05 dolara indi. 14 Şubat'ta 8.95 dolar olan Brent ile WTI arasındaki fark 8.69 dolar olarak kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)