E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol son anda toparlandı---

Petrol son anda toparlandı

Petrol son anda toparlandı
14 Mayıs 2011 - 13:08 borsagundem.com

Son saatlerde yaptığı sıçrama sayesinde Nisan'dan bu yana en iyi performansını gösteren ham petrol, haftayı yüzde 2.5 yukarıdan tamamladı

Ham petrol, haftanın son işlem gününün son saatindeki yükselişiyle kayıplarını telafi etti ve haftayı yüzde 2.5 yukarıdan kapadı. Petrol, Nisan ayından bu yana en iyi performansını gösterdi.
ABD'de Mississippi Nehir'inin taşacağına ilişkin endişeler, Nymex borsasındaki vadeli benzin kontratlarını yukarı taşıdı. Tatlı petrol olarak da bilinen Haziran teslimatlı kaliteli petrolün vadeli kontratları yüzde 0.7 değerlenmeyle, 99.65 dolardan işlem gördü.
Geçtiğimiz hafta yüzde 15 değer kaybeden petrol, bu  hafta Cuma günü de son saatlere kadar dolar baskısıyla aşağıda seyrediyordu. Ancak son saatlerdeki toparlanma, petrole bu haftaki kazançlarını garantiletti.
MF Global'in analistleri, risk almayı sevenlerin petrolde kısa pozisyon almaya devam edeceklerini belirterek, buna gerekçe olarak ABD'deki sellerin rafinerileri etkilememe ihtimalini gösterdi. Ancak analistler, bunun aynı zamanda iyimser bir varsayım olduğunu da belirtti.
Diğer yandan The Schork Group'un analisti Hamza Khan ise, insanların haftasonu önemli bir şey olması ihtimaline karşı tetikte olduğunu, bu sebeple long pozisyonda kalmayı tercih ettiklerini söyledi.
Analistler aynı zamanda dolardaki yükselişin Cuma günü petrolde son saate kadar yaşanan düşük seyire sebep olduğuna dikkat çekti.
Petrol fiyatları önceki hafta Uluslararası Enerji Ajansı'nın petrol talebinin sıfıra yakın seyrettiği yönündeki açıklamasının ardından sert bir düşüş yaşamış ve varil fiyatı 95.25 dolara kadar gerilemişti.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)