E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol son yılların en büyük haftalık kazancına yakın---

Petrol son yılların en büyük haftalık kazancına yakın

Petrol son yılların en büyük haftalık kazancına yakın
04 Ekim 2024 - 07:20 borsagundem.com

Petrol fiyatları, 2023’ün başından bu yana en büyük haftalık kazancına doğru yöneldi.


Petrol, İsrail'in bu hafta başında gerçekleşen füze saldırısına misilleme olarak İran ham petrol tesislerine saldırmaya karar verebileceği endişeleri arasında, neredeyse bir yıldır gördüğü en büyük günlük sıçramanın ardından yatay seyrediyor.

Brent petrol, Perşembe günü Başkan Joe Biden'ın ABD'nin İran enerji altyapısına yönelik olası İsrail saldırılarını destekleyip desteklemeyeceğini görüştüğünü söylemesiyle yüzde 5 yükseldikten sonra varil başına 78 doların altında işlem görüyor. ABD ham petrolü ise 74 dolara yakın seyrediyor.

Petrol, Ortadoğu petrol arzının kesintiye uğraması olasılığını artırmasıyla bu hafta geçen yılın başından bu yana en yüksek seviyeye ulaşarak neredeyse yüzde 8 arttı.

Singapur'daki Mizuho Bank Ltd.'de Asya ekonomi ve strateji başkanı Vishnu Varathan, fiyatlar yükselmiş olsa da petrolün tam kapsamlı bir savaşı tam olarak fiyatlandırmadığını söyledi.

İran, İsrail'in Tahran destekli Hizbullah'a karşı saldırısını artırmasının ardından, Güney Lübnan'a asker göndermek de dahil olmak üzere, bu hafta başında İsrail'e bir dizi füze fırlattı. G-7 ülkeleri bölgedeki ülkeleri "sorumlu ve ölçülü davranmaya" çağırdı.

Orta Doğu, dünya ham petrol arzının yaklaşık üçte birini oluşturuyor. Citigroup Inc., İsrail'in İran'ın ihracat kapasitesine yapacağı büyük bir saldırının günlük arzın 1,5 milyon varilini piyasadan alabileceğini tahmin ediyor.

Altın fiyatları yükselişe geçtiAltın fiyatları yükselişe geçti

 

Petrol zengini Nijerya 20.3 milyar litre petrol ithal ettiPetrol zengini Nijerya 20.3 milyar litre petrol ithal etti

 

Döviz mevduatları 1.1 milyar dolar azaldıDöviz mevduatları 1.1 milyar dolar azaldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)