E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrolde kazançlar yüzde 1'i aştı---

Petrolde kazançlar yüzde 1'i aştı

Petrolde kazançlar yüzde 1'i aştı
20 Aralık 2016 - 17:20 borsagundem.com

Petrol,ABD stok verisi öncesi alıma yöneldi

OPEC ve OPEC dışı ülkelerin anlaşması sonrası ise fiyatlamalar stabil seyrediyor.Yarın ABD tarafında haftalık ham petrol stokları açıklanacak. Son 4 haftadır azalan stokların bu hafta da 2.4 milyon varil azalması bekleniyor. Fiyatların yükselmesi ile birlikte ABD'li kaya gazı üreticilerinin ise üretime yavaş yavaş hız verdiği söylenebilir. Faaliyete geçen sondaj kuyusu sayısı, geçen haftaki artış ile 510'a ulaştı. Ülkedeki üretim ise günlük ortalama 100 bin varil kadar artış göstermiş durumda. 

Vadeli petrol kontratları New York'ta, önceki iki seansta yüzde 2.4 yükseldikten sonra yüzde 0.4 geriledi. Çarşamba günü ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA) tarafından açıklanacak olan petrol stokları verisinin, Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre geçen hafta 2.5 milyon varil azalma göstermesi bekleniyor. BP Plc varlıklarını artırmak için 3 milyar dolarlık harcama yapacağını duyurdu ve şirket CEO'su Bob Dudley, şirket için en kötünün geride kaldığını kaydetti.

Petrol, Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu'nun (OPEC) 30 Kasım'da sekiz yıl sonra ilk kez üretimi düşürme konusunda anlaşmaya varmasından bu yana varil başına 50 dolar civarında seyretti. Aralarında Rusya'nın da bulunduğu bazı OPEC dışı üreticiler de üretimi kısacaklarını duyurdu. EIA'nın haftalık verileri derlemeye başladığı 1982 yılından bu yana en yüksek seviyelerinde seyreden ABD petrol stokları, iki ayı aşkın sürenin en uzun düşüş serisini gerçekleştirmeye yöneldi.

Sydney'de Fat Prophets kaynaklar analisti David Lennox, "Piyasa ABD petrol stoklarında devam eden düşüşten destek buluyor," dedi ve "Petrol fiyatları, üretim kısıntısına ilişkin anlaşmaya uyulacağı beklentisi ile göreceli olarak güçlü" şeklinde görüş bildirdi.

Salı günü vadesi dolacak Ocak vadel Batı Teksas petrolü (WTI), Nymex piyasasında, yüzde1.13 yükselerek varil başına 53.66 dolara çıktı. Kontrat Pazartesi günü 22 sent yükselerek 52.12 doalra çıkmıştı. 

Şubat vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, Pazartesi günü yüzde 0.5 düştükten sonra, şu saatlerde yüzde 1.30 kazançla varil başına 55.74 dolara yükseldi. -Bloomberght

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)