E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol stok verisi sonrası geriledi---

Petrol stok verisi sonrası geriledi

Petrol stok verisi sonrası geriledi
22 Haziran 2016 - 21:55 borsagundem.com

Petrol fiyatları ABD stok verisi sonrası düşüşe geçti

Petrol fiyatları, ABD stoklarının geçtiğimiz hafta ithalatın yükselmesinin etkisiyle beklentilerden düşük azalmasının ardından düştü.

Ağustos vadeli Batı Teksas petrolü, varil başına 50 doların üzerine tırmandıktan sonra, yüzde 2.9 kadar düştü. ABD petrol ithalatı Aralık 2012'den beri en yüksek seviyesine yükseldi ve Enerji Enformasyon İdaresi'nin verisine göre petrol stokları 17 Haziran'da biten haftada ülke çapında 917,000 varil azalarak 530.6 milyon varile geriledi. Bloomberg anketine katılan analistler stokların 1.5 milyon varil azalmasını beklerken, Amerikan Petrol Enstitüsü (APE)5.2 milyon varillik azalma bildirmişti.

New York merkezli hedge fonu Again Capital LLC'den John Kilduff, "Beklentiler APE'nin açıkladığı rakamdan ötürü şişirilmişti. Rapor sonrası güçlü bir ralli gördük ve şimdi terse döndü." dedi ve "ABD ithalatındaki artış ham petrol dalgasının ABD'ye görü döndüğünü gösteriyor. Bu da raporun piyasaları aşağı çekecek bir unsuru." diyerek görüş bildirdi.

Ağustos vadeli Batı Teksas petrolü, New York'ta saat 13:09 itibariyle 74 sent ya da yüzde 1.5 düşüerek varil başına 49.11 dolara geriledi. Toplam işlem hacmi ise 100 günlük ortalamanın yüzde 10 altındaydı. Temmuz kontratının vadesi Salı günü 52 sent ya da yüzde 1.1 yükselişle 48.85 dolardan doldu.

Ağustos vadeli Brent petrol ise, Londra'da 62 sent yükselerek varil başına 51.24 seviyesini gördükten sonra, 91 sent ya da yüzde 1.8 düşerek 49.71 dolara geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)