E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol stokları beklentilerin üzerinde düştü---

Petrol stokları beklentilerin üzerinde düştü

Petrol stokları beklentilerin üzerinde düştü
04 Ocak 2018 - 19:27 borsagundem.com

ABD'nin ham petrol stokları 29 Aralık tarihinde sona eren bir haftalık sürede beklentilerin üzerinde bir düşüş yaşadı.

BORSAGUNDEM.COM

ABD'nin ham petrol stokları 29 Aralık tarihinde sona eren bir haftalık sürede beklentilerin üzerinde bir düşüş yaşadı, bununla birlikte dizel ürün ve benzin stoklarında artış yaşandı.

ABD Enerji Enformasyon İdaresi tarafından yapılan açıklamaya göre Ham Petrol Stokları 29 Aralıkta sona eren bir haftalık sürede bir önceki haftaya göre 7.4 milyon varil gerileyerek 424.5 milyon varil oldu. Beklentiler, ham petrol stoklarında 4.7 milyon varil düşüş yaşanacağı yönünde oluşuyordu.

Benzin stokları anılan dönemler itibarıyla 4.8 milyon varil artışla 233.2 milyon varil ve dizel ürün stokları 8.9 milyo varil artışla 138.8 milyon varil oldu. Beklentiler benzin stoklarının 2 milyon varil ve dizel ürün stoklarının 200 bin varil artacağı yönünde oluşuyordu.

Anılan dönemde rafineri kapasiteleri ise 1 puan artışla yüzde 96.7 seviyesine ulaştı. Beklentiler rafineri kapasitesinin 0.1 puan düşeceği yönündeydi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)