E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol stokların düşmesi ile yükseldi---

Petrol stokların düşmesi ile yükseldi

Petrol stokların düşmesi ile yükseldi
05 Ekim 2016 - 07:31 borsagundem.com

Petrol, ABD'de özel sektör stok verisinin düşüş göstermesinin ardından yukarı hareketine yeniden başladı

Petrol, ABD'de özel sektörün açıkladığı haftalık petrol stokları verisinin düşüş göstermesi ve buna bağlı olarak arz fazlasının azalmasının ardından yukarı hareketine yeniden başladı.

Brent petrolü  dün 51.31 dolara kadar yükseldikten sonra 51.26 seviyesinden kapandı. Güne aynı seviyeden başlayan petrol 51.39 doları test ettikten sonra tekrar 51.26 dolar seviyesinden işlem görmekte...Küresel gösterge Brent petrolü, Aralık vadeli WTI'a kıyasla 1.55 dolar primli işlem gördü.

Batı Teksas petrolü (WTI), Nymex piyasasında, Salı günü, önceki dört seansta yüzde 9.3 tırmandıktan sonra, 12 sent düşerek 48.69 dolardan kapandı. Yeni günde 61 sent yükselerek varil başına 49.30 dolara kadar çıktıktan sonra 49.28 dolara geldi. Kontrat  Toplam işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yakınında. Fiyatlar geçen ay yüzde 7.9 yükseldi.

Vadeli petrol kontratları New York'ta, Salı günü yüzde 0.3 düştükten sonra yüzde 1.3 kadar değer kazandı. Amerikan Petrol Enstitüsü verilerine göre, ABD'de petrol stokları geçen hafta 7.6 milyon varil azaldı. Çarşamba günü Enerji Enformasyon İdaresi'nin açıklayacağı haftalık verinin ise petrol stoklarında artış olduğunu göstermesi bekleniyor. OPEC ve OPEC dışı ülkeler arasında bir anlaşma, Venezuela Petrol Bakanı'na göre, üretimin günlük 1.2 milyon varil azalmasına neden olabilir.

Petrol, Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC) üyelerinin geçen hafta sekiz yıl sonra ilk kez üretimin düşürülmesi konusunda anlaşmaya varmasından bu yana yaklaşık yüzde 10 yükseldi. Eylül ayında rekor miktarda petrol üreten OPEC, üyelerinin petrol üretşm kotalarını 30 Kasım'da Viyana'daki resmi toplantısında kararlaştıracak. Matthew Kasırgası ABD kıyılarına yaklaşıyor ve Doğu Sahili petrol yüklemeleri bundan olumsuz etkilenebilir.

Sydney'de Fat Prophets kaynaklar analisti David Lennox, "Piyasadaki petrol fazlası azalırken, yüksek stoklar muhtemelen fiyatların fazla yükselmesiniönleyecek," dedi ve "Piyasa dikkatlerini Kasım ayındaki OPEC toplantısına çevirecek ve kotalar konusundaki detayları bekleyecek" şeklinde görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)