E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPetrol Suriye ile geriledi---

Petrol Suriye ile geriledi

Petrol Suriye ile geriledi
27 Eylül 2013 - 16:12 borsagundem.com

Petrol fiyatları Birleşmiş Milletler'de Suriye konusunda 5 daimi üyenin oylama yapacak olması üzerine 3. haftalık düşüşe doğru ilerliyor

Batı Teksas türü ham petrol (WTI) fiyatları Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi beş daimi üyesinin Suriye'nin kimyasal silahları konusunda çözüm için oylamaya hazırlanmasıyla Orta Doğu'daki riskin daha fazla artma ihtimalini azaltması sonrasında 3. haftalık kayba doğru ilerliyor.
Petrol vadelileri yüzde 0.7 kadar geriledi ve bu hafta toplamda yüzde 2 düşüşe ulaşarak son dört ayın en uzun haftalık kayıp sürecini yaşıyor. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi Suriye Başkanı Beşar Esad'ın kimyasal silahlarını teslim etmesi konusunda bugün oylama yapacak. Fiyatlar dün ABD işsizlik başvurularının beklenmedik bir şekilde düşmesi üzerine yükselirken, dünyanın en büyük ekonomisi geçtiğimiz çeyrekte büyüme hızını artırdı.
Londra'da bulunan Sucden Financial Ltd. kıdemli brokerlarından Robert Montefusco, Suriye'deki duruma yönelik uluslararası görüşmelerin petrol fiyatlarında bu hafta etkli olduğunu belirtti.
Kasım vadeli WTI petrolün varil fiyatı 67 sentlik kayıpla 102.36 dolara kadar gerilemesinin ardından Nymex elektronik işlemlerde Londra saatiyle 12:42'de 102.60 dolardan işlem gördü. Kontrat dün 37 sent yükselerek 103.03 dolara tırmandı. Fiyatlar Eylül ayı içerisinde yüzde 4.7 gerilerken, üçüncü çeyrekte yüzde 6.2 yükseldi ve 2013 içerisinde toplamda yüzde 12 yukarıda.
Kasım vadeli Brent petrolün varil fiyatı ise 41 sent, yani yüzde 0.4 düşüşle Londra merkezli ICE Futures Europe borsasında 108.80 dolar oldu. Avrupa gösterge ham petrolü ile WTI arasındaki fark 6.18 dolardan bugün 6.20 dolara yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)