E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrolde yükseliş sürüyor---

Petrolde yükseliş sürüyor

Petrolde yükseliş sürüyor
12 Ağustos 2016 - 17:10 borsagundem.com

Petrol fiyatları Suudi Arabistan'ın açıklaması ile canlanarak yükselişe geçti

Petrol, fiyatların ayı piyasasına düşmesinin ardından, gelecek ay yapılacak gayrıresmi OPEC görüşmelerinde istikrar tedbirlerinin alınabileceği spekülasyonuna bağlı olarak yükseldi ve Nisan ayından bu yana en iyi haftalık kazancına yöneldi.

Ham petrol Nymex piyasasında dün 41.10 dolara kadar gevşemişken gelen alımlarla 43.49 dolar seviyesinden kapanış gerçekleştirdi. Yeni günde ise kazançlarını koruyan petrol yüzde 0.90 artı ile 43.88 dolar seviyesinde... Fiyatlar bu hafta yüzde 4.4 yükseldi.

Brent petrolü ise dün 1.99 dolar ya da yüzde 4.5 yükseldikten sonra 46.04 dolardan kapandı. Haftanın son işlem gününde ise yüzde 0.88 artışla 46.35 dolar sviyesinde kazançlarını korumaya devam ediyor. Küresel gösterge Brent petrolü, Ekim vadel WTI'a göre 1.76 Dolar primli işlem gördü.

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Khalid Al-Falih, aralarına Reuters'in de bulunduğu bazı basın kuruluşlarında çıkan açıklamasında, Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC) üyeleri ve OPEC dışı ülkeler arasındaki müzakerelerin piyasaya istikrar getirebilecek olası bir adımı içerebileceğini söyledi. Uluslararası Enerji Ajansı'na (IEA) göre, küresel piyasalar bu yıl yeniden denge kazanmaya devam edecek.

Petrol, Haziran ayındaki zirvesnden sonra yüzde 20'nin üzerinde değer kaybetmesi ve geçen hafta yaklaşık dört ay sonra ilk kez varil başına 40 doların altında kapatmasının ardından dalgalı bir seyir izledi. Tüm dünyada rafineriler, IEA'nın Perşembe günü açıkladığı aylık raporuna göre, aldıkları ham petrolün artması ile birlikte, bu çeyrekte rekor hacimlerde petrol işleyecek ve bunun sonucu stoklar azalacak.

Sydney'de Ayers Alliance Securities şef yatırım yetkilisi Jonathan Barratt, "Suudi açıklaması piyasaya biraz can verdi," dedi ve "Görüşmeler bütünüyle fiyatların yukarı yönde itilmesi için ve piyasa petrol üretcilerinin bir anlaşmaya varıp varamayacağı konusunda spekülasyon yapacak. IEA'nın arz fazlasının azalacağı ve tüketimin artacağı şeklindeki değerledndirmeleri de destekleyici unsurlar" şeklinde görüş bildirdi.

Altın tutunma çabasında

 

İstanbul'da finans zirvesi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)