E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol ticaret endişeleri ile 1 ayın en düşüğü civarında---

Petrol ticaret endişeleri ile 1 ayın en düşüğü civarında

Petrol ticaret endişeleri ile 1 ayın en düşüğü civarında
24 Temmuz 2018 - 09:01 borsagundem.com

Petrol fiyatları, ticaret gerginliğinin talebi düşüreceği endişeleri ile son bir ayın en düşük seviyesi yakınında seyretti

Petrol fiyatları, ekonomik kargaşanın küresel talebi yavaşlatacağı endişelerinin ABD'de ham petrol stoklarının mevsimsel olarak düşeceği beklentilerine ağır basmasının ardından son bir ayın en düşük seviyesi yakınında seyretti. 

Fiyatlar New York'ta, en yakın vadeli kontratın Pazartesi günü 21 Haziran'dan bu yana en düşük seviyesinden kapanmasının ardından fazla değişmedi. Dünyanın en büyük iki ekonomisi ABD ile Çin arasında artan ticaret anlaşmazlığı küresel büyümeyi olumsuz etkileme tehdidini getiriyor ve ham petrol talebinin azalacağı endişelerini artırıyor. Öte yandan, ABD'nin ham petrol stoklarının, Bloomberg'in anketine göre, son üç haftada ikinci kez düşmesi bekleniyor.

Eylül vadeli Batı Teksas petrolü (WTI), Nymex piyasasında, 20 sent düşerek, Singapur saati ile 11:47'de varil başına 67.69 dolara indi. Kontrat Pazartesi günü 37 sent düşerek 67.89 dolardan kapandı. Toplam işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 53 altındaydı. 

Eylül vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, 19 sent düşerek varil başına 72.87 dolara indi. Fiyatlar Pazartesi günü 1 sent düşerek 73.06 dolardan kapandı. Küresel gösterge Brent petrolü, ABD göstergesi WTI'a l-kıyasla 5.18 dolar primli işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)