E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol toparlanıyor---

Petrol toparlanıyor

Petrol toparlanıyor
06 Kasım 2013 - 15:50 borsagundem.com

Batı Teksas türü ham petrol (WTI) 5 ayın en düşüğünden toparlanırken, Brent petrol de değer kazanıyor

Batı Teksas türü ham petrol (WTI) fiyatları, bugün açıklanacak olan ve düşüş beklenen ABD akaryakıt stok verileri öncesinde 5 ayın en düşük seviyesinden tekrar yükselişe geçti. Teknik bir göstergeye göre geçtiğimiz haftalarda görülen fiyat düşüşleri aşırı bir hareketi yansıtıyor.

Petrol vadelileri New York işlemlerinde yüzde 0.9'a varan artışlar kaydetti. Bugün Energy Information Administration (EIA) tarafından açıklanacak olan veriler öncesinde Bloomberg tarafından gerçekleştirilen bir ankete göre akaryakıt stoklarının geçtiğimiz hafta ABD'de düştüğü tahmin ediliyor. Ham petrolün güçlülük endeksi üst üste dördüncü günde de 30 seviyesinin altında seyrederken, düşüşlerin sürdürülebilir olmayabileceğine işaret ediyor.  

Nordea Bank analistlerinden Thina Saltvedt, "Bir süre boyunca düşen fiyatların ufak bir sıçrama yaşaması beklenir. Piyasadaki yeterli arz ile petrol fiyatları sezon bazında oldukça yüksekti, bu nedenle yeni haberler gelmedikçe bir dengeleme yaşanacaktır" dedi.

Aralık vadeli WTI petrolün varil fiyatı Nymex elektronik işlemlerde 88 sente varan yükseliş kaydederek 94.25 doları görürken, Londra saatiyle 12:25'te 94.11 dolardan işlem gördü. Kontrat dün 1.25 dolar düşerek 93.37 dolara kadar geriledi ve 4 Haziran'dan bu yana en düşük seviyeyi gördü. Petrol vadelilerinin işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 38 altında gerçekleşti.

Aralık vadeli Brent petrolün varil fiyatı ise, Londra merkezli ICE Futures Europe borsasında, 1.08 dolar, yani yüzde1 değer kazanarak 106.41 dolar oldu. Dün 90 sent değer kaybıyla 105.33 doları gören kontrat 2 Temmuz'dan bu yana en düşük seviyeye kadar indi. Dün 11.96 dolar olan, WTI petrol ile Brent petrol arasındaki fiyat farkı ise bugün 12 dolar oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)