E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol üç haftanın dibinde---

Petrol üç haftanın dibinde

Petrol üç haftanın dibinde
11 Mart 2014 - 11:05 borsagundem.com

WTI petrol üç haftanın en düşük seviyesine yakın seyrediyor

Batı Teksas ham petrol (WTI), dünyanın en büyük petrol tüketicisi ABD'de ham petrol stoklarının arttığı spekülasyonlarıyla üç haftayı aşkın en düşük seviyeye yakın seyretti. Brent Londra'da yatay seyretti.

Vadeliler New York'ta dünkü yüzde 1.4'lük kaybın ardından az değişim gösterdi. Yarın gelecek olan Enerji Enfermasyon İdaresi verisi öncesindeki Bloomberg anketine göre, ham petrol stoklarının geçen hafta 1.85 milyon varil arttığı tahmin ediliyor. Stoklar bir önceki hafta Aralık'tan beri en yüksek seviye olan 363.8 milyona çıkmıştı.

"Kıştan yaza doğru girerken ABD'deki arzda artış bekleniyor," diyen Sidney merkezli CMC Markets'in şef stratejisti Michael McCarthy, "Üretimde bazı boşluklar olabilir ve ham petrolde artış görebiliriz," şeklinde görüş bildirdi.

Nisan vadeli WTI kontratı Nymex'te 13 sent artışla Singapur saatiyle 15:45'te varil başına 101.25 dolardan işlem gördü. Dün 1.46 dolar gerilemeyle 101.12 dolara inen kontrat 14 Şubat'tan bu yana en düşük kapanışını kaydetti. Tüm vadelilerin işlem hacmi son 100 gün ortalamasının yüzde 23 altında seyretti.

Nisan vadeli Brent kontratı 5 sent artışla Londra merkezli ICE Futures Europe'da varil başına 108.12 dolara çıktı. Dün 6.96 dolar olan WTI ile Brent arasındaki fark 6.88 dolara indi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)