E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol üç haftanın zirvesi yakınında---

Petrol üç haftanın zirvesi yakınında

Petrol üç haftanın zirvesi yakınında
14 Haziran 2013 - 09:52 borsagundem.com

Petrol, ABD ekonomisinden gelen büyüme işaretlerinden olumlu etkileniyor

Batı Teksas petrolü, ABD ekonomisinden gelen toparlanma işaretleri ile birlikte petrol talebinin artacağı beklentilerinden destek aldı ve üç haftanın zirvesi yakınında seyrediyor.
Petrol vadeli kontratları New York'ta dalgalı seyretti ve ard arda ikinci haftayı da kazançla geçmeye yöneldi. ABD'de perakende satışlar Mayıs ayıdna son üç ayın en hızlı artışını gösterdi ve işsizlik başvuruları geçen hafta düştü. ABD'nin ham petrol stokları geçen hafta, 12 Haziran'da açıklanan resmi verilere göre, sürpriz bir şekilde yükseldi ve benzin talebi geriledi.
Sydney'de  CMC Markets şef piyasa analisti ve Batı Teksas petrolünün 97 dolar civarında satışlarla karşılaşabileceği tahmininde bulunan Ric Spooner, "ABD tüketicisi büyümeye makul katkıda bulunuyor," dedi ve "ABD'de arz görünümü, stok seviyeleri ve artan üretim dikkate alındığında, piyasa mevcut seviyelerin üzerine çıkabilmesi için muhtemelen bazı haber katalizörlerine ihtiyaç duyacak" değerlendirmesinde bulundu.
Temmuz vadeli Batı Teksas petrolü, Nymex elektronik işlemlerinde, 14 sent düşerek, Singapur saati ile 13:56'da, varil başına 96.55 dolara geldi. Tüm kontratlarda işlem hacmi, bu rapor yazıldığı sırada, 100 günlük ortalamasının yüzde 27 altındaydı. Kontrat dün 81 sent yükselerek, 96.69 dolar ile 20 Mayıs'tan bu yana en yüksek kapanışını yaptı. Fiyatlar bu hafta yüzde 0.5 yükseldi.
Ağustos vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, 26 sent düşüşle varil başına 104.69 dolara indi. Temmuz kontratının vadesi dün doldu. Avrupa gösterge petrolü Brent ile ABD göstergesi Batı Teksas arasındaki fiyat farkı 7.92 Dolar düzeyinde.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)