E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol üretim beklentileri ile kazançlarını korudu---

Petrol üretim beklentileri ile kazançlarını korudu

Petrol üretim beklentileri ile kazançlarını korudu
27 Ağustos 2018 - 08:38 borsagundem.com

Petrol fiyatları, ABD'de aktif sondaj kuyusu sayısındaki düşüşün hızlanması sonrası kazançlarını korudu

Petrol fiyatları, ABD'de petrol sondajlarındaki yavaşlama ve yatırımcıların ABD ve Meksika arasındaki ticaret anlaşmazlığı konusundaki yumuşama sonrası daha iyimser hale gelmelerinin ardından kazançlarını varil başına 68 doların üzerinde korudu.

Vadeli petrol kontratları New York'ta Cuma günü yüzde 1.3 yükseldikten sonra fazla değişmedi. Baker Hughes'ın Cuma günü açıkladığı verilere göre, ABD'de aktif petrol sondaj kuyusu sayısı geçen hafta Mayıs 2016'dan bu yana en büyük düşüşünü gerçekleştirdi. Öte yandan, ABD ve Meksika, aralarında otomobil ve enerji gibi sektörlerin bulunduğu konularda ilerleme sağlanmasının ardından, Pazartesi günü Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşması (Nafta) konusundaki karşılıklı görüş ayrılıklarını gidermeye hazırlanıyor.

Ham petrol fiyatları, ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşı ve Türkiye'deki kur sorunlarının yayılma tehlikesinin petrol fiyatları üzerinde baskı oluşturmasının ardından bu ay 70 doların altında işlem görmeye devam etti. Ancak ABD'de yavaşlamakta olan üretim artışı ve boru hatlarının yetersizliği arz risklerini artırırken, ABD Başkanı Donald Trump stokların azalmakta olduğu bir dönem olan Kasım başlarında İran'ın petrol ihracatına yaptırım getirmeye hazırlanıyor.

Oanda Corp.'un Asya bölgesi işlem müdürü Stephen Innes, "ABD'de azalan sondaj kuyusu sayısı ve ABD stoklarında geçen hafta görülen düşüş, küresel büyüme ve petrol talebini azaltabilecek bir faktör olan ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşının sürdüğü bir ortamda petrol fiyatlarını destekliyor," dedi ve "Piyasalar ABD'nin İran'a yaptırımlarından destek bulmaya devam edecek" şeklinde görüş bildirdi.

Ekim vadeli Batı Teksas petrolü (WTI), Nymex piyasasında, 13 sent düşerek, Seul saati ile 12:03'te varil başına 68.59 dolara geriledi. Kontrat Cuma günü 89 sent yükselerek 68.72 dolara ulaştı. Toplam işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 64 altındaydı.

Ekim vadeli Brent petrolü, Londra merk3ezli ICE Futures Europe piyasasında, 10 sent düşerek varil başına 75.72 dolara geriledi. Fiyatlar Cuma günü yüzde 1.5 yükselerek 75.82 dolardan kapandı. Küresel gösterge Brent petrol, ABD göstergesi WTI'a kıyasla 7.12 dolar primli işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)