E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol üretime ilişkin beklentilerle o seviye civarında---

Petrol üretime ilişkin beklentilerle o seviye civarında

Petrol üretime ilişkin beklentilerle o seviye civarında
09 Ekim 2018 - 09:14 borsagundem.com

Petrol fiyatları, ABD'de güçlenen fırtınanın üretimi olumsuz etkilemesi ve Amerikan stoklarının yükseleceği beklentileri ile 74 dolar civarında kaldı

Ham petrol fiyatları, ABD'de Michael fırtınasının güçlenmesi ve bazı yerlerde üretimin durmasına neden olması ve bunun yanında Amerikan ham petrol stoklarının üst üste üçüncü haftada artmasının beklenmesi ile birlikte varil başına 74 dolar civarında kaldı.

Vadeli petrol kontratları New York'ta, Pazartesi yüzde 0.1 düştükten sonra fazla değişmedi. Bloomberg'in tahminine ve analistlerin katıldığı ankete göre, ABD'de ülke çapında ve ülkenin en büyük depolama merkezi Cushing, Oklahoma'da ham petrol stoklarının geçen hafta artış göstermesi bekleniyor. Öte yandan, Saffir-Simpson ölçeğine göre şimdilerde kategori 1 şiddetinde olan Michael fırtınasının, Meksika Körfezi'nde petrol üretiminin yaklaşık yüzde 19 azalmasına neden olduktan sonra Florida'ya doğru yönelmeye hazırlanıyor.

Ham petrol fiyatları, potansiyel arz darlığına ilişkin belirsizlikten dolayı volatilitenin artması ile birlikte bu yıl yüzde 20'nin üzerinde yükseldi. ABD'nin İran'a yönelik yaptırımları gelecek ayın başında başlayacak ve Venezuela ve Libya gibi diğer üretici ülkelerde de üretim aksaklıkları meydana gelirken, ABD ise boru hattı yetersizlikleri ile mücadele ediyor. Öte yandan, ABD Dışişleri Bakanı Michael Pompeo'nun Beijing'deki görüşmede Çinli mevkidaşı ile arasında "temel anlaşmazlık" olduğunu kaydetmesi ile birlikte, dünyanın en büyük iki ekonomik gücü ABD ve Çin arasındaki gerilim arttı.

Singapur'da Oanda Corp. Asya Pasifik işlem müdürü Stephen Innes, "Petrol arzındaki anlaşmazlıklarla birlikte kasırga petrol fiyatlarını kısa vadede destekleyecek, ancak diğer ve daha endişe verici durum ABD'de stokların artması, özellikle Cushing'deki stokların," dedi ve "Piyasa (stoklarda) geçen haftaki artışa aşırı duyarlı değildi, ancak bu hafta, geri plandaki arz endişelerinin tekrar ön plana çıkmasından dolayı daha farklı olabilir" şeklinde görüş bildirdi.

Kasım vadeli Batı Teksas petrolü (WTI), Nymex piyasasında, 38 sent yükselerek Singapur saati ile 11:57'de varil başına 74.67 dolara çıktı. Kontrat Pazartesi günü 5 sent düşerek varil başına 74.29 dolara indi. Toplam işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 28 altındaydı.

Aralık vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında 47 sent yükselerek varil başına 84.38 dolara tırmandı. Küresel gösterge Brent petrolü, Aralık vadeli WTI'a kıyasla 9.83 dolar primli işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)